Παρουσιάζοντας για μία ακόμη φορά το «άσπρο» ως «μαύρο», και ερμηνεύοντας το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας σύμφωνα με τα συμφέροντα της Άγκυρας, ο Ακάρ έστρεψε τα πυρά του κατά Ελλάδας και Κύπρου, παρουσιάζοντας ως … «θύμα» την Τουρκία.

Για «παράνομες και άδικες ενέργειες» που κάνει η Ελλάδα παρά τις «καλοπροαίρετες εκκλήσεις» της Τουρκίας, έκανε σήμερα προκλητικά λόγο ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, μιλώντας στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Προϋπολογισμού της τουρκικής βουλής για τον προϋπολογισμό του 2022.

Παρουσιάζοντας για μία ακόμη φορά το «άσπρο» ως «μαύρο», και ερμηνεύοντας το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας σύμφωνα με τα συμφέροντα της Άγκυρας, ο Ακάρ έστρεψε τα πυρά του κατά Ελλάδας και Κύπρου, παρουσιάζοντας ως … «θύμα» την Τουρκία.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επανέλαβε πως η χώρα του θα υπερασπιστεί τα συμφέροντά της στο Αιγαίο Πέλαγος και στην Ανατολική Μεσόγειο, ισχυρίστηκε πως οι συμμαχίες και οι εξοπλισμοί της Ελλάδας βλάπτουν την αλληλεγγύη στο ΝΑΤΟ και πως η χώρα μας κακομεταχειρίζεται τους μετανάστες που επιχειρούν να εισέλθουν στα εθνικά θαλάσσια χωρικά ύδατα. Μετά τις απειλές και τις προειδοποιήσεις ωστόσο, έτεινε χέρι φιλίας προς την Ελλάδα ζητώντας δίκαιη «μοιρασιά» στο θαλάσσιο πλούτο της περιοχής.

Akar: “Yunanistan’ın yaptığı her türlü haksız, hukuksuz eylemlere gerekli karşılık verilmektedir”

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας :

«Δίνουμε την απαραίτητη απάντηση τόσο σε διπλωματικό όσο και στο επιχειρησιακό πεδίο στις παράνομες και άδικες ενέργειες της Ελλάδας».

«Σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, βιώνουμε κάποια προβλήματα λόγω των μη στηριζόμενων από το διεθνές δίκαιο αξιώσεων της Ελλάδας και του ελληνοκυπριακού τομέα και της επεκτατικής τους νοοτροπίας.

Στις κάθε είδους παράνομες και άδικες ενέργειες που κάνει η Ελλάδα που συνεχίζονται παρά τις καλοπροαίρετες εκκλήσεις μας για διάλογο, στα πλαίσια της αμοιβαιότητας, δίνεται η απαραίτητη απάντηση τόσο σε διπλωματικό όσο και στο επιχειρησιακό πεδίο (…) Στο θέμα της Κύπρου όπως είναι γνωστό μέχρι σήμερα, από τις μεθόδους επίλυσης δεν επιτεύχθηκε κάποιο αποτέλεσμα σήμερα.

Στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, είμαστε αποφασισμένοι και ευτυχώς και ικανοί να προστατεύσουμε τα δικαιώματα, τα συμφέροντα και τα ενδιαφέροντα τα δικά μας αλλά και της ΤΔΒΚ».

«Οι συμμαχίες της Ελλάδας βλάπτουν την αλληλεγγύη στο ΝΑΤΟ»

«Η Ελλάδα διαστρεβλώνοντας κάθε είδους αλήθεια και υποδυόμενη την αθώα προσπαθεί να δώσει την εικόνα ενός θύματος. Προσφεύγοντας στην ιδιότητα μέλους της ΕΕ, επιχειρεί να κρύψει τις παράνομες και επιθετικές της ενέργειες και διαμορφώνοντας μία ψεύτικη αντίληψη περί απειλής, προσπαθεί να στήσει συμμαχία με κάποιες χώρες.

Αυτές οι απόπειρες για συμμαχία εντός της Συμμαχίας, βλάπτουν τόσο την αλληλεγγύη του ΝΑΤΟ όσο και τις διμερείς σχέσεις.

Όλα αυτά δεν συμβάλλουν στην περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα, αλλά είναι ενέργειες που κλιμακώνουν την ένταση και είναι αντίθετες στο συμμαχικό πνεύμα.

Επίσης η Ελλάδα με παρότρυνση και υποδαύλιση από κάποιες χώρες, μετέχει σε ένα προκλητικό πόλεμο εξοπλισμών.

Μαζί με εμάς κάποιοι δικοί της πανεπιστημιακοί, διπλωμάτες και στρατιωτικοί, δηλώνουν με θάρρος πως αυτό είναι μία μάταιη προσπάθεια της Ελλάδος».

«Επαναπροωθεί μετανάστες στη θάλασσα»

«Παράλληλα με αυτά η Ελλάδα ακολουθεί απάνθρωπες πρακτικές απέναντι στους μετανάστες, κατά παράβαση των οικουμενικών αρχών αλλά και των αξιών της ΕΕ που υποστηρίζει πως υπερασπίζεται. Με ανελέητο τρόπο συνεχίζουν τις επαναπροωθήσεις μεταναστών μεταξύ των οποίων υπάρχουν γυναίκες και παιδιά.

Δεν διστάζουν να σβήσουν τις εικόνες με τις επαναπροωθήσεις μεταναστών και να εξαφανίζουν τις αποδείξεις προσπαθώντας να κρύψουν τις παρανομίες που κάνουν».

«Να μοιράσουμε με δίκαιο τρόπο τον πλούτο της περιοχής»

«Η πιο ειλικρινή μας επιθυμία είναι ο Ελληνικός και ο τούρκικος λαός να επωφεληθούν με δίκαιο τρόπο από τον πλούτο της περιοχής και να ζήσουν μέσα σε ένα περιβάλλον ειρήνης, ευημερίας και ασφάλειας και να γίνει η θάλασσα του Αιγαίου μία θάλασσα φιλίας μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.