ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ: Αρχικά, η μείωση του μισθώματος κύριας κατοικίας στο 60% αφορούσε μόνο τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που έκλεισαν με εντολή δημόσιας αρχής για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο. Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Ιουνίου 2020.

ΟΠΕΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ: Στους λοιπούς εργαζόμενους που οι συμβάσεις τους τέθηκαν σε αναστολή (εργαζόμενους σε πληττόμενη επιχείρηση δηλαδή) το πεδίο αυτό δεν ήταν διαθέσιμο προς συμπλήρωση.

Σε δεύτερο χρόνο ανακοινώθηκε ότι το μέτρο αυτό διευρύνεται και για τους εργαζομένους σε πληττόμενες επιχειρήσεις που οι συμβάσεις τους είχαν ανασταλεί και ήταν πλέον δικαιούχοι μείωσης ενοικίου κύριας κατοικίας μόνο για το μήνα Απρίλιο, κάτι που αποτυπώθηκε και σε ΠΝΠ.

Όμως, μέχρι τώρα δεν υπάρχει η δυνατότητα τροποποίησης της δήλωσης στην πλατφόρμα ούτως ώστε να μπορούν να προστεθούν τα στοιχεία των εκμισθωτών της κύριας κατοικίας.

ΟΠΕΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ:Η κατάσταση αυτή έχει φέρει σε ρήξη τους ιδιοκτήτες των ακινήτων με πολλούς ενοικιαστές που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.

Οι μεν ιδιοκτήτες θεωρούν ότι για να είναι ο ενοικιαστής δικαιούχος της μείωσης του ενοικίου, θα πρέπει αυτό να αποτυπώνεται στη δήλωση που έκαναν οι τελευταίοι στην πλατφόρμα (στην οποία θα αναφέρονται τα στοιχεία εκμισθωτή) – οι δε ενοικιαστές δεν έχουν τη δυνατότητα να προβούν σε τροποποιητικές δηλώσεις και να συμπληρώσουν το πεδίο «μισθώνω κύρια κατοικία» με τα στοιχεία του εκμισθωτή.

ΟΠΕΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ: Πέραν τούτου, ανακοινώθηκε πρόσφατα από τον Υπουργό Οικονομικών ότι η μείωση του ενοικίου θα συνεχιστεί για το μήνα Μάιο για όλους τους εργαζόμενους που παραμένουν σε αναστολή.

Η ρύθμιση όμως αυτή δεν αναφέρθηκε πουθενά στην ΠΝΠ που ακολούθησε καθιστώντας αυτό το μέτρο πρακτικά μη ισχύον.

ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Το ΝΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουνίου 2020 την Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουνίου 2020 την Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουνίου 2020 την Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Καταβάλλονται την Τρίτη 5 Μαϊου οι επικουρικές συντάξεις και με την πληρωμή τους ολοκληρώνεται η πληρωμή των συντάξεων Μαϊου στους δικαιούχους, σε περισσότερες μέρες για να αποφευχθούν η συγκέντρωση πολλών συνταξιούχων στις τράπεζες.

Επισημαίνεται ότι στις 30/4 καταβλήθηκαν και τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ στους δικαιούχους.

Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουνίου 2020 την Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Αν εφαρμοστεί η πληρωμή με ΑΜΚΑ, όπως τον προηγούμενο μήνα, οι επικρατέστερες ημερομηνίες είναι:

Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουνίου 2020 την Τετάρτη 20 Μαΐου 2020 (Συνταξιούχοι που το ΑΜΚΑ λήγει σε 1,3,5,7,9)

Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουνίου 2020 την Παρασκευή 22 Μαΐου 2020 (Συνταξιούχοι που το ΑΜΚΑ λήγει σε 0,2,4,6,8)

Για τα υπόλοιπα Ταμεία οι συντάξεις του Ιουνίου 2020 θα πληρωθούν ως εξής:

Το ΝΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουνίου 2020 την Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

ΟΙ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ

ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ : Το ποσό των 738.073 ευρώ πλήρωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ στους αγρότες κατά το διάστημα από τις 5 έως και τις 7 Μαίου 2020 και αφορούν γενικές ενισχύσεις.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.