Την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Δομβραίνας, στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων.

Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε στα παιδιά τον σκοπό της Μεγάλης Τεσσαρακοστής λέγοντας ότι μας προετοιμάζει για την Μεγάλη Εβδομάδα, ώστε να βιώσουμε τη θυσία του Χριστού, η οποία είναι σημαντική και μας διδάσκει τη θυσιαστική αγάπη και την αποδοχή του συνανθρώπου.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα σύμβολα που μας δείχνουν μεγάλες αλήθειες, την Κυριακή των Βαΐων το φοίνικα και τα βάγια που εκφράζουν τη χαρά και ευτυχία για την ανόρθωση των ανθρώπων, την Μεγάλη Τετάρτη τον ιερό νιπτήρα, όπου ο Χριστός έπλυνε τα πόδια των μαθητών του, πράξη που δείχνει την ταπείνωση του Χριστού και έτσι ταπεινοί πρέπει να είμαστε όλοι, καθώς και το σύμβολο του Σταυρού πάνω στο οποίο ο Χριστός θυσιάστηκε για όλους μας.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος έδειξε στα παιδιά την εικόνα της αναστάσεως, εξηγώντας ότι ο Χριστός τραβάει και ανασταίνει από τον τάφο τον Αδάμ και την Εύα για να δείξει ότι ανασταίνει ολόκληρο το ανθρώπινο γένος.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε υγεία, δύναμη και καλό Πάσχα σε όλους.

Το εσπέρας της Πέμπτης 11 Απριλίου ε.έ. ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δροσιάς, στην οποία συμμετείχαν οι κάτοικοι της περιοχής.

Ενώ, την Τρίτη 9 Απριλίου ε.έ. ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Πύλης, στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές και εκπαιδευτικοί των σχολείων.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.