Τη Μεγάλη Τρίτη, 19 Απριλίου, το πρωί, εν όψει της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος τελέσθηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Αντωνίου Αχλαδερής η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία των Τιμίων Δώρων στην οποία ιερούργησε με την κατανυκτική και λειτουργική απλότητα του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, πλαισιούμενος απο τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ και αναφέρθηκε στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα που διανύουμε, όπως και ευχήθηκε καταλλήλως με τις πατρικές και εόρτιες του προς τους παριστάμενους πιστούς, που συμμετείχαν στην κατανυκτική ακολουθία της προηγιασμένης θείας λειτουργίας.

Εν συνεχεία, ετέλεσε το ιερό ευχέλαιο πλαισιούμενος απο τους Πρωτοπρεσβύτερους: Γεώργιο Κόσυφα, εφημέριο Αυλωναρίου, Ευάγγελο Βογιατζή, εφημέριο Αγίου Ιωάννου, τον Οικονόμο Αναστάσιο Γανωτή, εφημέριο Νεοχωρίου και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή, με την παρουσία της Ηγουμένης της Ιεράς Μονής, Αντωνίας Μοναχής, και των συμπροσευχόμενων πιστών, που συμμετείχαν, ώστε να λάβουν την ιαματική χάρη εκ του ιερού ευχελαίου απο τον Σεβασμιώτατο κ. Σεραφείμ.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.