ΟΑΕΔ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ : Τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας αφορούν σε 36.500 άνεργους, που θα προσληφθούν κυρίως σε Κοινωφελείς Οργανισμούς δήμων, σε άλλα Νομικά Πρόσωπα του Δημοσίου, ενώ ένας ορισμένος αριθμός θα συνδράμει και στο κοινωνικό έργο των Μητροπόλεων.

Το κατώφλι του Συνοδικού Μεγάρου πέρασε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, προκειμένου να συζητήσουν για τις προσλήψεις 1000 ανθρώπων σε Μητροπόλεις, στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας.

Τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας αφορούν σε 36.500 άνεργους, που θα προσληφθούν κυρίως σε Κοινωφελείς Οργανισμούς δήμων, σε άλλα Νομικά Πρόσωπα του Δημοσίου, ενώ ένας ορισμένος αριθμός θα συνδράμει και στο κοινωνικό έργο των Μητροπόλεων.

Οι προσλήψεις θα έχουν διάρκεια 8 μήνες, με μηνιαίες αποδοχές έως 548 ευρώ (21,90 ευρώ ημερησίως)

Η Διοίκηση του ΟΑΕΔ αποφάσισε την τελευταία παράταση της λειτουργίας της ηλεκτρονικής καταβολής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης μακροχρόνια ανέργων μέχρι σήμερα Κυριακή 31 Μαΐου.

Ετσι, οι δικαιούχοι που δεν έχουν καταχωρίσει ακόμα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) στον ΟΑΕΔ, μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία και να τους καταβληθούν τα 400 ευρώ.

Ακόμη μία προθεσμία για την πρόσληψη των 36.500 ανέργων μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας έδωσε η κυβέρνηση μέσω του αρμόδιου υπουργού Εργασίας. Συγκεκριμένα, ερωτηθείς σχετικά στο OPEN, o κ. Βρούτσης υποστήριξε ότι η Πρόσκληση του ΟΑΕΔ αλλά και η ολοκλήρωση των προσλήψεων θα γίνει εντός Ιουνίου.

«Η Κοινωφελής Εργασία είναι στο τελευταίο στάδιο εξέλιξης. Είναι 36.500 εργαζόμενοι που θα προσληφθούν σε Δήμους, Περιφέρειες και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και η ολοκλήρωση και πρόσληψη θα γίνει μέσα στο μήνα Ιούνιο. Έχουν υπογράψει όλοι οι Υπουργοί και είμαστε στην τελική ευθεία του Διαγωνισμού» (δείτε τις δηλώσεις του ΕΔΩ στο 1.47.52)

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.