Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα επιλέξιμες ήταν οι παρεμβάσεις για αντικατάσταση κουφωμάτων και αναβάθμιση συστημάτων θέρμανσης ψύξης.

Έξυπνα συστήματα διαχείρισης ενέργειας (smart home)
• Συστήματα ηλεκτροπαραγωγής από ΑΠΕ-φωτοβολταϊκά

• Ηλεκτρικοί φορτιστές για τροφοδοσία ηλεκτρικών αυτοκινήτων
• Συστήματα αποθήκευσης (μπαταρίες)

Στόχος του νέου προγράμματος είναι να επιτευχθούν οι φιλόδοξοι στόχοι του νέου ΕΣΕΚ που προβλέπουν την αναβάθμιση 60 χιλιάδων σπιτιών ετησίως και βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης κατά 38% σε σχέση με το 2017. Μέχρι σήμερα από το πρόγραμμα εξοικονόμηση κατ᾽ οίκον αναβαθμίστηκαν κατά μέσο όρο 12300 κατοικίες ετησίως.

Με το νέο πρόγραμμα θα ενισχύονται παρεμβάσεις που στοχεύχουν τόσο στην εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και στην ενεργειακή αυτονομία των νοικοκυριών.

Αυτό σημαίνει ότι το νέο πρόγραμμα θα περιλαμβάνει νέα κίνητρα πχ για παραγωγή και αποθήκευση ενέργειας από ΑΠΕ (φωτοβολταϊκά), υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων και έξυπνα συστήματα διαχείρισης ενέργειας.

Ως προς τις αλλαγές του νέου προγράμματος αυτές είναι συνοπτικά:

Με τις επιδοτούμενες από το πρόγραμμα παρεμβάσεις θα απαιτείται κατ᾽ ελάχιστον η ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών κατά 3 κατηγορίες .

ΟΑΕΔ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ

Αναρτήθηκαν σήμερα, Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020, στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ www.oaed.gr ο Οριστικός Πίνακας Κατάταξης Ανέργων, στο Πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης για 36.500 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων», για 36.500 θέσεις εργασίας θέσεις πλήρους απασχόλησης, καθώς και ο Οριστικός Πίνακας Αποκλειομένων.

Η κατάρτιση των πινάκων πραγματοποιήθηκε με αυτοματοποιημένο, διαφανή και αντικειμενικό τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ, με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της εγκεκριμένης από το ΑΣΕΠ Δημόσιας Πρόσκλησης.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.