Το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ Αυτονομώ» είναι το νέο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης και αυτονόμησης κατοικιών, που αποτελεί το διάδοχο σχήμα των προγραμμάτων «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον». Ο σχεδιασμός του Προγράμματος λαμβάνει υπόψη την ολοκληρωμένη προσέγγιση παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας στον οικιακό κτηριακό τομέα και έχει ως στόχο.

Τη μείωση των ενεργειακών αναγκών των κτηρίων και των εκπομπών ρύπων που συμβάλλουν στην επιδείνωση του φαινομένου του θερμοκηπίου.
• Την εξοικονόμηση κόστους για τους πολίτες, τη βελτίωση των καθημερινών συνθηκών διαβίωσης και άνεσης καθώς και, της ασφάλειας και της υγείας των πολιτών κατά τη χρήση των κτηρίων αυτών.
• Την επίτευξη καθαρότερου περιβάλλοντος.

Το Πρόγραμμα συνίσταται στην παροχή κινήτρων για παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και ενίσχυσης της ενεργειακής αυτονομίας στον οικιακό κτηριακό τομέα, με στόχο τη μείωση των ενεργειακών αναγκών και της κατανάλωσης συμβατικών καυσίμων, στο πλαίσιο της μετάβασης σε ένα «Έξυπνο Σπίτι».

Το όφελος που έχουμε με το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» είναι ότι μπορούμε να πραγματοποιήσουμε εργασίες για ενεργειακή αναβάθμιση και αυτονόμηση με εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος, για συστήματα αυτοματισμού και υποδομές για φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε κύρια κατοικία ή σε πολυκατοικία. Το πρόγραμμα επιχορηγεί έως και 85% του κόστους των εργασιών (έως 95% υπό προϋποθέσεις). Για το υπόλοιπο ποσό που χρειαζόμαστε, μπορούμε, προαιρετικά, να πάρουμε δάνειο με 100% επιδότηση τόκων.

Το όφελος είναι διπλό γιατί από τη μια υπάρχει εξοικονόμηση και αναβάθμιση του σπιτιού σε ένα λιγότερο ενεργοβόρο περιβάλλον, από την άλλη το σπίτι αποκτά και μεγαλύτερη εμπορική αξία, κάτι εξίσου σημαντικό για τον ιδιοκτήτη.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.