Εως το τέλος του έτους θα υπάρξει πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την χρηματοδότηση μικρών επιχειρήσεων ώστε να δημιουργήσουν σοβαρές και δυνατές ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου με επαγγελματικό τρόπο. Είτε μας αρέσει είτε όχι το ηλεκτρονικό εμπόριο μπήκε στην ζωή μας και οι μικρές επιχειρήσεις πρέπει να επιβιώσουν στην νέες συνθήκες.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας που εμφανίζουν το τελευταίο διάστημα οι ταχυμεταφορές οι οποίες αδυνατούν να φέρουν εις πέρας τις αυξημένες παραγγελίες.

«Οι ταχυμεταφορές έχουν μπλοκάρει. Δεν παραδίδονται παραγγελίες και αυτό είναι επιπλέον λόγος να ανοίξουμε το λιανεμπόριο.

Προσπαθούμε να συγκεράσουμε δύο αντίπαλα προβλήματα που δημιουργούν έναν δύσκολο γρίφο. Από την μία να πέσουν τα κρούσματα που είναι πρώτη προτεραιότητα και από την άλλη να λειτουργήσει στοιχειωδώς το εμπόριο για να μην χάσουν οι άνθρωποι τις δουλειές τους. Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν ανακοινώσεις

ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ

Πρεμιέρα σήμερα για τις αιτήσεις αναστολών συμβάσεων Δεκεμβρίου, που αφορούν σε εργαζόμενους σε κλειστές και πληττόμενες βάσει ΚΑΔ επιχειρήσεις.

Το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ αναμένεται να «ανοίξει» από ώρα σε ώρα, για να δεχτεί τις νέες αιτήσεις των εργοδοτών και θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τα τέλη του μήνα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι σε πληττόμενες επιχειρήσεις που τέθηκαν σε αναστολή τον Νοέμβριο, αλλά και όσοι συνεχίζουν την αναστολή σύμβασης και τον Δεκέμβριο καθώς εργάζονται σε κλειστές επιχειρήσεις με κρατική εντολή.

Όσοι μπουν σε αναστολή τον Δεκέμβριο δικαιούνται αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ για 30 ημέρες αναστολής, ή 18 ευρώ για κάθε ημέρα αναστολής.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.