Την Παρασκευή της Διακαινησίμου 21 Απριλίου 2023 εορτάζει ένα από τα ωραιότερα θρησκευτικά μνημεία της Ελλάδος, το Ιστορικό Προσκύνημα “Ζωοδόχος Πηγή” γνωστό σαν ” ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΤΡΥΠΗΤΗ” του Αιγίου.

Χιλιάδες πιστών από όλη την Ελλάδα αναμένονται να προσέλθουν στην Ιερά πανήγυρη. Να σημειωθεί οτι τα τελευταία τέσσερα χρόνια, λόγω της ολοκλήρωσης των έργων ανακαίνισης, το Προσκύνημα ήταν κλειστό και προσφάτως άνοιξε και πάλι ενώ η Ιερά και θαυματουργός Εικόνα της Τρυπητής επέστρεψε στον Θρόνο Της από το Σάββατο του Λαζάρου 8 Απριλίου.
Ο καιρός αναμένεται να είναι σύμμαχος των εορταστικών εκδηλώσεων, καθώς οι προγνώσεις δείχνουν ανοιξιάτικο καιρό. Σήμερα παραμονή της εορτής, ώρα 7.00 μμ., θα ψαλεί Πανηγυρικός Εσπερινός και ακολούθως θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία. Ααύριο Παρασκευή, ανήμερα της γιορτής θα τελεσθεί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία με ώρα έναρξης 8.20 πμ.
Θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμος ενώ θα παραστούν οι σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Πατρών Χρυσόστομος, Κορίνθου ∆ιονύσιος, ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών Αγάπιος και ο Γέροντας πρώην Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ.Αμβρόσιος.
Tην Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις θα εκπροσωπήσει ο Αχαιός υφυπ. Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης.
Μετά τη Θεία Λειτουργία, ώρα 10.45 π.μ. θα ξεκινήσει η πομπή της λιτανείας έξω από το Ιερό Προσκύνημα και, μέσω των οδών Ζωοδόχου Πηγής, Μιχαλακοπούλου και Μητροπόλεως, θα κατευθυνθεί στην πλατεία της Παναγίας Φανερωμένης, όπου θα ψαλεί δέηση.
Μετά την καθιερωμένη ομιλία, η Εικόνα της Παναγίας θα τοποθετηθεί σε στολισμένο όχημα της Π.Υ. και θα κάνει περιφορά σε οδούς της πόλης για την ευλογία των πιστών, προτού επιστρέψει στο Ιερό Προσκύνημα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.