Πλήθος προσκυνητών προσήλθε το εσπέρας της Κυριακής 19 Ιουλίου, στον πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε επί τη Εορτή του Αγίου ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στον φερώνυμο Ιερό Ναό στην περιοχή της Αμμουδάρας Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου κ. Γερασίμου.

Στο κήρυγμα προς το ευσεβές εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε τα θαυμαστά σημεία του Προφήτου Ηλιού όπως αναλυτικά περιγράφονται στα Εσπερινά Αναγνώσματα, καθώς και τις αρετές και το χριστιανικό φρόνημα που με ιδιαίτερο ζήλο υπεστήριζε και αγωνιζόταν να διαφυλάξει ενάντια στις αιρέσεις της εποχής.

«Ακούσαμε στα υπέροχα αναγνώσματα, που η Εκκλησία όρισε να διαβάζονται την παραμονή της Εορτής, κάποια πολύ σημαντικά περιστατικά από τη ζωή του Προφήτου Ηλιού. Ο μεγαλώνυμος Προφήτης της Εκκλησίας με την ακλόνητη και σταθερή Πίστη του προς τον αληθινό Θεό, πολλαπλασίασε την λιγοστή τροφή μιας χήρας γυναικός που τον φιλοξενούσε στα Σάρεπτα της Σιδωνίας και ανέστησε το νεκρό παιδί της, κατετρόπωσε δε την ειδωλολατρία των ψευδοπροφητών του Βάαλ», ανέφερε ο σεβαστός Ποιμενάρχης και προσέθεσε: «Ο Προφήτης Ηλίας διακρίθηκε για την ευσέβεια, την αγάπη του δηλαδή προς τον αληθινό Θεό, την ασκητικότητα και την προσευχή του. Εξαιτίας του ζήλου, της Πίστεως και της καθαρότητός του ο Θεός τον εξέλεξε και τον απέστειλε στους ανθρώπους για να γνωρίσει σε αυτούς το Θέλημα και το μήνυμα του Ευαγγελίου του Θεού. Είναι ο άνθρωπος που χρησιμοποιεί ο Θεός για να κηρύξει στους ανθρώπους την μετάνοια και να τους γνωρίσει τα μέλλοντα συμβαίνειν τη σωτηρία και τη βοήθειά τους».

Κατακλείοντας, ο Σεβασμιώτατος υπεγράμμισε: «Εκείνος που επιδεικνύει ευσέβεια και ζήλο να εφαρμόζει στη ζωή του το Θέλημα και τον Λόγο του Θεού είναι ικανός να μεταστρέψει πολλούς συνανθρώπους του να πράττουν το ίδιο, λέγει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος. Γι’ αυτό ας γίνουμε κι εμείς ζηλωτές της Πίστεως και της Αληθείας του Θεού, ας γίνουμε ζηλωτές κατ’ επίγνωσιν, γνωρίζοντες τι είναι εκείνο που ζητάει από εμάς ο Θεός. Κι αν θέλουμε να αφθαρτίσουμε τη μνήμη μας θα πρέπει να ακολουθήσουμε τον μονόδρομο που χάραξαν οι Προφήτες, τον δρόμο που οδηγεί στην επικοινωνία με τον Θεό».

Την Δευτέρα 20 Ιουλίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Καρυδίου.

Ο Σεβασμιώτατος ομίλησε στους ευσεβείς χριστιανούς περί της Εορτής του Αγίου ενδόξου Προφήτου Ηλιού, του οποίου η Εκκλησία εορτάζει την εις ουρανούς πυρφόρον ανάβαση.

«Εκείνο που ξεχώρισε τον Προφήτη Ηλία, εκείνο που τον καθιστά αιώνιο μέσα από τη μνήμη του Θεού στη μνήμη των ανθρώπων και μας κάνει να επικαλούμαστε τις πρεσβείες του ήταν η παροιμιώδης ευσέβεια, ο αληθινός ζήλος του για τον Θεό. Γιατί εκείνο το οποίο ήθελε και δίδασκε ο Προφήτης Ηλίας σε ολόκληρη τη ζωή του ήταν οι άνθρωποι να πιστεύουν και να λατρεύουν τον αληθινό Θεό», ανέφερε στον Θείο Λόγο του.

Ολοκληρώνοντας, προέτρεψε τους πιστούς να ομοιάσουν στον ζήλο και την Πίστη του αγαπητού Προφήτου και τους παρεκάλεσε τον Θεό και τους Αγίους της Εκκλησίας μας να μας χαρίζουν δε πάντα τα προς σωτηρίαν αιτήματα, να εξαλείψουν δε την πανδημία, την ασθένεια που υπάρχει στην Οικουμένη και να μην επιτρέψουν να επεκταθεί περαιτέρω στον τόπο μας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.