ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΓΙΟΡΤΗ: ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα live streaming - Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων - Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022 07.00 - Ο Προφήτης Ηλίας ο Θεσβίτης.

Εκκλησία Live – Θεία Λειτουργία Προφήτη Ηλία Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου – Ευλογία και Αγιασμός. Θεία Λειτουργία 20 Ιουλίου 2022 στις 07.00 το πρωί. Ο Προφήτης Ηλίας ο Θεσβίτης.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Ακολουθία Όρθρου και Θείας Λειτουργίας Προφήτου Ηλία του Θεσβίτη – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022 07.00.

ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα live streaming – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022 07.00 – Ο Προφήτης Ηλίας ο Θεσβίτης.

ΕΟΡΤΗ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ
ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ

Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας της Τετάρτης 20 Ιουλίου 2022 της εορτής του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτη με τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

Ιερείς: π. Δημήτριος Κατσαρός

Ώρα έναρξης: 07.00
ΟΡΘΡΟΣ Προφήτη Ηλία. Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της εορτής του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου – Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022 – Ώρα 07.00 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Προφήτη Ηλία. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Προφητησ Ηλιασ
Ηλιασ
Θεσβιτησ
Ορθροσ
Θεια Λειτουργια
Παρακληση
20 Ιουλιου
Божественная литургия
divine liturgy

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός του Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες. Το 2010 κατασκευάστηκαν τα προπύλαια στις δύο εισόδους. Η εκκλησία γιορτάζει στις 14 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα εκείνη γίνεται η μεταφορά της Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα από το μοναστήρι του Δουσίκου και η περιφορά της στην κωμόπολη.

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.