«Πύρινος ο Προφήτης, Πύρινος ο ζήλος. Πύρινο το κήρυγμά του. Ο λόγος περί του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, την εις ουρανούς πυρφόρο ανάληψη του οποίου εορτάζει σήμερα η Εκκλησία μας. Όπως το πυρ, η φωτιά έχει τρεις ιδιότητες, να φωτίζει, να καίει και τις κρύες νύκτες του χειμώνα, στην εστία προσφέρει θαλπωρή έτσι και ο Πύρινος Προφήτης με την διδασκαλία του φωτίζει τον λαό του Θεού για να βγει από το σκότος του ψεύδους και να γνωρίσει τον αληθινό Θεό, κατακαίει την αμαρτία και τις παραφυάδες της για να παραμείνουμε καθαροί, όπως εκείνος έζησε εν καθαρότητι σώματος και ψυχής.

Τέλος το κήρυγμα του θερμαίνει, παρηγορεί και προσφέρει θαλπωρή στους πιστούς, οι οποίοι βιώνουν καθημερινά ότι εψύγη η αγάπη προς τον Θεό και τον συνάνθρωπο…» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός σκιαγραφώντας το ιερό πρόσωπο του τιμωμένου Προφήτου, προς τιμήν του οποίου στις βουνοκορφές των χωριών μας έχουν στηθεί ιερά Θυσιαστήρια προς δόξαν Θεού.

Ο Σεβασμιώτατος επ’ ευκαιρία της εορτής αφ’ εσπέρας χοροστάτησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Προφήτου Ηλιού της ιστορικής κωμοπόλεως των Μεταξάδων και ευλόγησε τους άρτους. Παρέστησαν οι Βουλευτές Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης και Σταύρος Κελέτσης, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, ο συντοπίτης μας Περιφερειακός Διοικητής Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης του Πυροσβεστικού Σώματος Κωνσταντίνος Δαδούδης, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεταξάδων Χρήστος Κισσούδης, εκπρόσωποι του Στρατού και της Ελληνικής Αστυνομίας, φορέων και πολιτιστικών Συλλόγων.

Το πρωί ο Σεβασμιώτατος προέστη της Ευχαριστιακής Συνάξεως στον ωσαύτως πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Προφήτου Ηλιού Σαγήνης Ορεστιάδος, όπου στο τέλος της ακολουθίας ετίμησε τον αποχωρούντα Πρωτοψάλτη του Ναού Γεώργιο Παπαδόπουλο, ο οποίος για 46 χρόνια διηκόνησε το ιερό αναλόγιο της Ενορίας αυτής.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.