Εορτασμός Προφήτου Ηλιού στη Μητρόπολη Σύρου.

Στην εμβληματική και πευκόφυτη παραθεριστική περιοχή του Επισκοπείου της Σύρου, όπου δεσπόζει η μονόκλιτη Βασιλική του Προφήτου Ηλιού, ανοικοδομηθείσα από τους εύπορους παραθεριστές της περιοχής το 1870, χοροστάτησε κατά τον Εόρτιο Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , με τη συμμετοχή Εφημερίων της Σύρου και την παρουσία Αξιωματικών της ΕΛΑΣ, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Άνω Σύρου κ. Πέτρου Ραουζαίου και πλήθους πιστών Ερμουπολιτών και παρεπιδημούντων παραθεριστών.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, προσήλθαν και τα παιδιά που φιλοξενούνται στην τελευταία περίοδο του Θερινού Ολοήμερου Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης, που λήγει την Κυριακή 21 Ιουλίου,με τον υπεύθυνο του Κέντρου Αρχιμ. Βενέδικτο Φραγκογιάννη, τα οποία προσκύνησαν την Εικόνα του Αγίου και δέχθηκαν την ευλογια του.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στην αναζήτηση και σήμερα «ανθρώπων του Θεού», η παρουσία των οποίων χαριτώνει τη ζωή μας και πραγματοποιεί << θαύματα >>, όπως η ανάσταση του παιδιού της φιλοξενούσης τον Προφήτη Ηλία, η οποία αναγνώρισε στο πρόσωπο του τον << άνθρωπο του Θεού >>!
Ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού, Αρχιμ. Μακάριο Χειλά και τους συνεργάτες του, για τη μέριμνά τους προς πνευματική οικοδομή της Ενορίας.


Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.