Τον Άγιο Ιερομάρτυρα Πολυχρόνιο εόρτασαν εκ μεταθέσεως οι εκτοπισμένοι της κοινότητας Αγίου Νικολάου Λευκονοίκου.

Την Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2019, τελέστηκε Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου στο παρεκκλήσιο Αγίου Νικολάου στο Μαθιάτη.

Στο κήρυγμα του θείου λόγου ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο νόημα της ευαγγελικής περικοπής που διαβάστηκε, η οποία ανήκει στη λεγόμενη «επί του όρους ομιλία» του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία των Κυριακών λόγων «καθὼς θέλετε ἵνα ποιῶσιν ὑμῖν οἱ ἄνθρωποι, καὶ ὑμεῖς ποιεῖτε αὐτοῖς ὁμοίως» (Λκ. στ΄ 31), τα οποία θα πρέπει να είναι για τον κάθε άνθρωπο η γραμμή και η βάση του μαρτυρίου της συνειδήσεώς του. Ενώ ο κάθε Χριστιανός γνωρίζει τα προτερήματά του αλλά και τις αναβολές του, δηλαδή όλα αυτά που τον πλησιάζουν ή τον απομακρύνουν από τον Θεό, ταυτόχρονα έχει ένα μεγάλο προνόμιο: να μετανοεί και να εξομολογείται αλλήλοις τα παραπτώματα αυτού.

Επίσης, ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στον Άγιο Πολυχρόνιο, τον οποίο τιμούν οι εκτοπισμένοι Αγίου Νικολάου Λευκονοίκου. Υπενθύμισε το εκκλήσιασμα ότι ερείπια παλαιού Ναού και Αγίασμα του Αγίου Πολυχρονίου βρίσκονται σε κορυφή του Πενταδακτύλου, μεταξύ Αγίου Νικολάου και Καλογραίας. Ακόμη, Ναός του Αγίου Πολυχρονίου υπάρχει και στην κοινότητα Μελάναργα στην Καρπασία.

Τέλος, μετέφερε σε όλους τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου και εξέφρασε τις ευχαριστίες προς τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα για την κανονική άδεια να τελεστεί Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσι Αγίου Νικολάου Μαθιάτη.

Τελέστηκε δέηση υπέρ υγείας των εκτοπισμένων της κοινότητας και Μνημόσυνα των προαπελθώντων χωριανών.

Στο τέλος, έγινε λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Πολυχρονίου πέριξ του παρεκκλησίου και ακολούθως πραγματοποιήθηκε σύναξη των συγχωριανών στην αίθουσα στον περιβάλλοντα χώρο της Εκκλησίας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.