Στη συμπρωτεύουσα χτυπά η καρδιά της Ελλάδος και της Ορθοδοξίας. Ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Βρυούλων κ. Παντελεήμονος και συνιερουργούντων πολλών Αρχιερέων κορυφώνονται οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του πολιούχου Θεσσαλονίκης Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου στον ομώνυμο περικαλλή και ιστορικό ιερό ναό.

Ο ευσεβής λαός της Θεσσαλονίκης από νωρίς το πρωί προσήλθε στον πανηγυρικό όρθρο και την Πολιαρχιερατική θεία Λειτουργία στο πολιούχο και προστάτη του Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο.

Πρόκειται για τη πιο λαμπρή ημέρα του έτους κατά την οποία εορτάζονται τα ελευθερία της πόλεως μαζί με τον Προστάτη και Πολιούχο Άγιο Δημήτριο, ο οποίος την έσωσε θαυμαστώς στο παρελθόν αλλά και το 1912 και αποδεικνύει πόσο στενά είναι δεμένη η συμβασιλεύουσα με τον Αγ. Δημήτριο.

Αυτή την ώρα τελείται η Δοξολογία παρουσία του Πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Οι εορτασμοί στη Θεσσαλονίκη για τη γιορτή του πολιούχου Αγίου Δημητρίου, την απελευθέρωση της πόλης και την εθνική επέτειο του «ΟΧΙ» ξεκίνησαν χθες με τη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Δημητρίου, των ιερών λειψάνων του και της εικόνας της Παναγίας της Σουμελάς.

orthodoxia news agency

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.