Η Πολιτεία της Τζόρτζια «παιζόταν» νωρίς το πρωί της Παρασκευής (ευρωπαϊκή ώρα) μόλις σε 1267 ψήφους, με τους δύο υποψηφίους να έχουν αγγίξει το 49,4% των ψήφων έκαστος. Η απόλυτη ισοπαλία σχεδόν.

Στην Πενσιλβάνια, από τη στιγμή που άρχισε η καταμέτρηση των ψήφων στις πυκνοκατοικημένες περιοχές γύρω και μέσα στο Πίτσμπουργκ και τη Φιλαδέλφεια, η διαφορά μεταξύ Τραμπ και Μπάιντεν συρρικνώθηκε στο ελάχιστο, με τον Μπάιντεν να αγγίζει μία έντονα ορατή πιθανότητα να «πάρει» την πολιτεία των 20 εκλεκτόρων και να «καθαρίσει» το παιχνίδι.

Αντίθετα, στην Αριζόνα, ο Τραμπ άρχισε να κλείνει τη διαφορά του με τον αντίπαλό του, ενώ στη Νεβάδα, το πρωί της Παρασκευής, έδειχνε πως έχει τις δυνατότητες να καταλήξει πρώτος στην κούρσα. Στη Βόρεια Καρολίνα τα πράγματα ήταν σαφέστερα. Τα χαράματα της Παρασκευής ο Τραμπ φάνηκε πως θα κέρδιζε τελικά την πολιτεία αυτή.

Προηγουμένως οι δικαστές στην Τζόρτζια και την Πενσιλβάνια «έδειξαν την πόρτα» στους νομικούς απεσταλμένους του Τραμπ και του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που ζητούσαν να διακοπεί η καταμέτρηση, καθώς και να πάψουν να καταμετρούν εφεξής επιστολικές ψήφους. Οι δικαστές αρνήθηκαν να αποδεχτούν τις αιτιάσεις της πλευράς Τραμπ.

Αυτή η εξέλιξη προκάλεσε τη νέα έκρηξη Τραμπ, ο οποίος σε live μετάδοση δήλωσε για δεύτερη φορά πως είναι ο νικητής και κατήγγειλε χωρίς καμία απόδειξη πως είναι θύμα νοθείας και κλοπής.

Τα τηλεοπτικά δίκτυα, τα περισσότερα εν πάση περιπτώσει, διέκοψαν πάραυτα τη ζωντανή μετάδοση των δηλώσεων Τραμπ, ενέργεια πρωτόγνωρη και προφανώς πολιτικά πρωτάκουστη.

Την ίδια περίπου ώρα ο αντίπαλός του καλούσε τους ψηφοφόρους του να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και την ηρεμία τους διαβεβαιώνοντάς τους πως στο τέλος θα είναι αυτός ο νικητής.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.