Με τη χάρη του Θεού και την ευλογία του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Νικολάου την Πέμπτη και Παρασκευή 14 και 15 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν οι προαγωγικές εξετάσεις της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας «Γερμανός ο Μελωδός».

Στις εξετάσεις έλαβαν μέρος όλοι οι μαθητές της Σχολής οι οποίοι, ανάλογα με την πρόοδό τους, προήχθησαν στο επόμενο έτος σπουδών. Παράλληλα οι καθηγητές τους έδωσαν συμβουλές για τον τρόπο μελέτης και την γενικότερη ενασχόλησή τους με την ιερή ψαλτική τέχνη καθώς και μια ευλογία από την Ιερά Μητρόπολή μας.

Επίσης την Παρασκευή 22 Ιουνίου το απόγευμα στο χώρο της Σχολής πραγματοποιήθηκαν οι πτυχιακές και διπλωματικές εξετάσεις, στις οποίες οι τελειόφοιτοι εξετάστηκαν στην πράξη και στην θεωρία της Βυζαντινής Μουσικής ενώπιον επιτροπής ορισμένης από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας εκπροσώπησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Λαμίας π. Παναγιώτης Σερέτης.

Στις εξετάσεις έλαβαν μέρος εννέα μαθητές, οι οποίοι απέκτησαν Πτυχίο ή Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής όλοι με τον βαθμό Άριστα.

Πρόκειται για τους: 1) Χατζή Μαρίνα (Δίπλωμα) , 2) Σφήκα Αθανάσιο (Πτυχίο), 3) Κωστορρίζο Ιωάννη (Πτυχίο), 4) Κωνσταντίνου Χρήστο (Πτυχίο), 5) Καπούλα Δημήτριο (Πτυχίο), 6) Λιάσκο Παύλο (Πτυχίο), 7) Μπλέτσα Αθανάσιο (Πτυχίο), 8) Φλώρο Κωνσταντίνο (Πτυχίο), και 9) Μπριάνα Κωνσταντίνο (Πτυχίο Ιεροψάλτου).

Η επιτροπή η οποία απαρτιζόταν από τον Διευθυντή της Σχολής κ. Ανδρέα Ιωακείμ (Πρόεδρο) και τους κ. Αναστάσιο Ηλιόπουλο (μέλος), κ. Διονύσιο Ηλιόπουλο (μέλος), κ. Δημήτριο Κυριακόπουλο (μέλος), κ. Ευθύμιο Τσούμα (μέλος) και κ. Ελένη Ντόντου (εκπρόσωπο του Υπουργείου), συνεχάρη τους μαθητές για την άρτια απόδοση των μαθημάτων και την μελετημένη παρουσία τους και ταυτόχρονα εξήρε το έργο της Σχολής το οποίο χαρακτήρισαν ως καρποφόρο και υποδειγματικό.

Φέτος η Σχολή μαζί με τα παρατήματα στις πόλεις Μαλεσίνα, Καμένα Βούρλα, Στυλίδα, Τιθορέα και Μακρακώμη αριθμεί περίπου 160 μαθητές και στόχος της είναι να αποφοιτήσουν ιεροψάλτες με γνώσεις, ιεροπρέπεια και ήθος, οι οποίοι θα διακονήσουν μελλοντικά τα ιερά αναλόγια της Μητροπόλεώς μας.

Προαγωγικές - Πτυχιακές Εξετάσεις στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Φθιώτιδος

Προαγωγικές - Πτυχιακές Εξετάσεις στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Φθιώτιδος


Προαγωγικές - Πτυχιακές Εξετάσεις στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Φθιώτιδος

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.