Στα 70 ευρώ ο τόνος για το αγελαδινό, στα 80 ευρώ ο τόνος για το αίγειο και στα 110 ευρώ ο τόνος για το πρόβειο γάλα καθορίζεται για το έτος αιτήσεων 2020 το ύψος της ενίσχυσης για το γάλα με προορισμό την παραγωγή παραδοσιακών τυριών και γιαούρτης στα μικρά νησιά του Αιγαίου.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, τα ποσά αυτά είναι σημαντικά αυξημένα από την περσινή χρονιά, όταν για το έτος αιτήσεων 2019 είχαν οριστεί στα 56,78 ευρώ ανά επιλέξιμο τόνο αγελαδινού και αίγειου γάλακτος και στα 81,12 ευρώ ανά επιλέξιμο τόνο πρόβειου γάλακτος. Μάλιστα, φαίνεται πως οι εν λόγω ενισχύσεις αυξάνονται κάθε χρόνο αφού και για το έτος αιτήσεων 2018 τα ποσά ήταν ακόμα χαμηλότερα στα 46,2 ευρώ και 66,10 ευρώ αντίστοιχα.

Η σχετική τροποποιητική απόφαση αναφέρει τα εξής:

Άρθρο 2

Ύψος ενίσχυσης από το έτος ενίσχυσης 2020

Μετά το πρώτο εδάφιο του άρθρου 5, προστίθεται το ακόλουθο εδάφιο:

«Από το έτος αιτήσεων ενίσχυσης 2020 (οικονομικό έτος 2021), το ύψος της ενίσχυσης ανάλογα με το είδος του γάλακτος καθορίζεται ετησίως:

– μέχρι του ποσού των 70 ευρώ ανά τόνο για το αγελαδινό γάλα,

– μέχρι του ποσού των 80 ευρώ ανά τόνο για το αίγειο γάλα και

– μέχρι του ποσού των 110 ευρώ ανά τόνο για το πρόβειο γάλα και αφορά εκείνες τις ποσότητες γάλακτος που αποδεδειγμένα μεταποιούνται για την παραγωγή παραδοσιακών τυριών και γιαούρτης από τις τοπικές μεταποιητικές μονάδες γάλακτος των μικρών νησιών του Αιγαίου Πελάγους ή μονάδες που βρίσκονται σε άλλο γειτονικό νησί των μικρών νησιών του Αιγαίου Πελάγους, βάσει των σχετικών παραστατικών παραδόσεων ή εσωτερικής διακίνησης γάλακτος».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.