Μετά την ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Παιδείας, από τους οποίους θα γίνουν οι φετινές προσλήψεις αναπληρωτών, ανοίγει ο δρόμος για την έκδοση της εγκυκλίου για τη δήλωση περιοχών πρόσληψης από τους αναπληρωτές εντός των ημερών. Επιδίωξη του Υπουργείου Παιδείας είναι η ανακοίνωση των ονομάτων της α΄ φάσης αναπληρωτών να γίνει στο διάστημα 23 έως 25 Αυγούστου, ενώ η ανάληψη υπηρεσίας θα γίνει για πρώτη φορά όχι στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης αλλά απευθείας στα σχολεία. Θα έχει προηγηθεί η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων τοποθέτησης στα σχολεία της Διεύθυνσης στην οποία θα προσληφθεί ο κάθε αναπληρωτής εκπαιδευτικός.

Έως 14 Αυγούστου έχει ζητηθεί από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να έχουν ολοκληρωθεί οι τοποθετήσεις των μονίμων εκπαιδευτικών σε λειτουργικά κενά (των λειτουργικά υπεράριθμων, των αποσπασμένων από άλλο ΠΥΣΔΕ, όσων ζητούν απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ κ.α.) και άμεσα θα ακολουθήσει υπολογισμός των υπολοίπων κενών ώστε να προχωρήσει η διαδικασία πρόσληψης των αναπληρωτών εντός του Αυγούστου.

Τέλος, φέτος αναμένεται οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών σε σχολεία θα γίνουν με βάση τη σειρά εγγραφής στους πίνακες και όχι με κοινωνικά κριτήρια, αφού το νομοθετικό πλαίσιο αλλάζει με την εφαρμογή του Ν.4589/19. Όπως δήλωσε η Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας σε συνάντηση με τη ΔΟΕ θα εκδοθεί και σχετική διευκρινιστική εγκύκλιος.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.