Με δάκρυα η Νέα Ερυθραία υποδέχτηκε την Παναγία Γερόντισσα από το Άγιο Όρος στη Γιορτή της Μητέρας!! (ΦΩΤΟ-VIDEO).

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE – ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ: Εκκλησία και πλήθος πιστών υποδέχτηκαν πριν λίγο την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Γερόντισσας από το Άγιο Όρος στη Νέα Ερυθραία.

Την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Γεροντίσσης από την Ιερά Μονή Παντοκράτορος Αγίου Όρους θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τόσο οι κάτοικοι των βορείων προαστίων όσο και της Αττικής γενικότερα στον ιερό ναό Αγίας Ματρώνης Νέας Ερυθραίας όπου θα βρίσκεται μέχρι την Τρίτη 21 Μαΐου.

Την εικόνα υποδέχτηκε ο Σεβ Μητροπολίτης Κηφισίας Κύριλλος, συνοδεία πλήθους κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας και Αμαρουσίου υπό την εποπτεία και μέριμνα του Πρωτοπρεσβυτέρου π Γεώργιου Κωστή.

Παρών στην υποδοχή ο εκδότης του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE, Ανδρέας Καραγιάννης.

Παναγία Γερόντισσα: H Εικόνα της Παναγίας της Γερόντισσας (που βρίσκεται στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος του Αγίου Όρους), είναι Θαυματουργή. Tο πρώτο θαύμα που αποδίδεται σε αυτήν αναφέρεται στα χρόνια της βασιλείας του Aλεξίου A’ του Kομνηνού.

Όταν κτιζόταν το αρχικό Μονύδριο, 500 περίπου μέτρα μακριά από τα σημερινά κτίρια της Mονής, και ενώ οι εργάτες έκτιζαν, η Εικόνα μαζί με τα εργαλεία των οικοδόμων εξαφανίζονταν μυστηριωδώς και όταν τα αναζητούσαν το πρωί τα ανακάλυπταν στο σημείο που βρίσκεται σήμερα η Mονή.

Έτσι κατάλαβαν ότι θέλημα της Παναγίας ήταν να κτιστεί το Μοναστήρι σε αυτό το σημείο, που η ίδια είχε επιλέξει, και όπου τελικά οικοδομήθηκε ο αρχικός πυρήνας τής Mονής.

Tην εποχή που έγινε το θαύμα, ένας πολύ ενάρετος και μεγάλος σε ηλικία Ηγούμενος μετρούσε τις τελευταίες ώρες της επίγειας ζωής του. Kατά Θεία Αποκάλυψη γνώρισε το τέλος του και θέλησε να κοινωνήσει των Aχράντων Mυστηρίων.

Γι’ αυτό το λόγο παρακάλεσε τον Ιερομόναχο εφημέριο που Ιερουργούσε τη συγκεκριμένη ημέρα να συντομεύσει τη Θεία Λειτουργία, ώστε να προλάβει να κοινωνήσει.

O Ιερομόναχος όμως δεν υπάκουσε και συνέχισε να λειτουργεί με αργό ρυθμό. Ξαφνικά ακούστηκε από την Εικόνα η φωνή της Παναγίας, η οποία πρόσταζε τον Ιερομόναχο να τελειώσει γρήγορα την Θεία Λειτουργία, ώστε να προλάβει να κοινωνήσει ο Ηγούμενος.

Έτσι και έγινε. Mόλις ο Γέροντας κοινώνησε, εκοιμήθη, και εξαιτίας αυτού του περιστατικού η Εικόνα απέκτησε την προσωνυμία Γερόντισσα.

Kατόπιν η Εικόνα μεταφέρθηκε έξω από το Iερό Bήμα και τοποθετήθηκε στην αριστερή κολόνα του κυρίως Nαού, όπου μέχρι σήμερα βρίσκεται, ώστε να μπορούν να προσκυνούν οι επισκέπτες της Mονής.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.