Τι δήλωσε ο Πρέσβης της Παλαιστίνης στην Αθήνα, κ. Yussef Dorkhom: ΄΄Όλες οι επιθέσεις των Ισραηλινών εξτρεμιστών εποίκων βρίσκονται υπό την προστασία των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής. Καθημερινές επιθέσεις γίνονται στο Τζαμί Alqsa στην κατεχόμενη #Ιερουσαλήμ και σήμερα πρόκειται για επανειλημμένη επίθεση σε #ελληνική #Ορθόδοξη ιδιοκτησία.΄΄

Αυτές οι επιθέσεις Ισραηλινών εποίκων που υποστηρίζει η ισραηλινή κυβέρνηση θα συνεχιστούν αμείωτες λόγω της σιωπής της Διεθνούς Κοινότητας.

Είναι καιρός η ισραηλινή κυβέρνηση να λογοδοτήσει από τη διεθνή κοινότητα για αυτά τα εγκλήματα.
Η σιωπή είναι σημάδι συναίνεσης.

Τα Παλαιστινιακά εδάφη και οι ιεροί χώροι προστατεύονται από το Διεθνές Δίκαιο και είναι ευθύνη της Διεθνούς Κοινότητας και των Κρατών να αναλάβουν τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντά τους για την προστασία των θεμελίων και των αρχών του . .
Απαιτούμε #Δικαιοσύνη και #διεθνήπροστασία.

Ακολουθεί το ειδησεογραφικό άρθρο.

Το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο της Ιερουσαλήμ καταγγέλλει τις παραβάσεις Ισραηλινών εξτρεμιστών στην ιδιοκτησία του
ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ, Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022 (WAFA) – Το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο της Ιερουσαλήμ κατήγγειλε σήμερα τις παραβάσεις Ισραηλινών εξτρεμιστών στην ιδιοκτησία του.

Το πρωί της Δευτέρας 6 Ιουνίου περίπου στις 10:30 π.μ. τοπική ώρα, Ισραηλινοί ριζοσπάστες εισέβαλαν στον Ελληνικό Κήπο στο όρος Σιών στην Ιερουσαλήμ, ιδιοκτησία του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Σε συντονισμό με την τοπική αστυνομία, το Πατριαρχείο αποφάσισε να κλειδώσει τις πύλες της ιδιωτικής τους περιουσίας μπροστά από το Shavuot, όταν οι ριζοσπάστες έχουν ιστορικά καταπατήσει, κατασκηνώσει στο έδαφος και έχουν καταστρέψει την περιοχή, ανέφερε.

Οι καταπατητές ισχυρίστηκαν ότι το ακίνητο ανήκε στον βασιλιά Δαβίδ, παραβιάζοντας κλειδαριές και μπαίνοντας στο ακίνητο. Όταν ήρθαν ειρηνικά αντιμέτωποι με τον επιστάτη της εκκλησίας, ενήργησαν επιθετικά, απειλώντας τον επιστάτη λέγοντας ότι θα «κάψουν τα μάτια σας» και ότι θα τον βρουν και θα τον σκοτώσουν.

Μέσα στον κήπο, ριζοσπάστες έσπασαν και την περίφραξη προστατεύοντας το παρεκκλήσι της τοποθεσίας, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί αυτή την εβδομάδα για τον εορτασμό της Πεντηκοστής. Άνδρες έκοψαν τα φράγματα και ανέβηκαν στο παρεκκλήσι, ένας αγιασμένος και ιερό χώρος για τους χριστιανούς ο οποίος δυστυχώς μολύνεται τακτικά από αυτές τις ομάδες.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.