Ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης και ανοικοδόμησης της Εκκλησίας της Παρθένου Μαρίας, στη νησίδα του Αγίου Παύλου στον αλβανικό τομέα της Πρέσπας. Η ιστορική αυτή εκκλησία αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς και χρονολογείται από τον 13ο αιώνα.

Εκτός από τις σπάνιες τοιχογραφίες που είναι στον ναό, στα σπήλαια στη γύρω περιοχή υπάρχουν αγιογραφίες που χρονολογούνται από τον 5ο αιώνα.

Οι εργασίες αποκατάστασης πραγματοποιούνται από 22 εθελοντές από όλη την Ευρώπη, οι οποίοι είναι ειδικοί στην πέτρα και το ξύλο. Η ανοικοδόμηση προβλέπει επίσης τη δημιουργία κατάλληλης υποδομής για επισκέπτες που θα επισκεφθούν όχι μόνο την εκκλησία, αλλά και να περπατήσουν στο νησί.

Οι παρεμβάσεις στην εκκλησία εντάσσονται στο πλαίσιο των εβδομάδων ευρωπαϊκής κληρονομιάς, καθώς ο Σεπτέμβριος είναι μήνας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Εργασίες θα γίνουν και στην στέγη της εκκλησίας της. Όπως ανακοίνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο πλαίσιο των εργασιών αποκαλύφθηκε και μία ιστορική εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας του 14ου αιώνα.

Η περιοχή των Πρεσπών είναι γνωστή για την οικοδόμηση ναών σε σπηλιές από ασκητές μεταξύ του 13ου και 14ου αιώνα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.