Ξεκινούν σήμερα οι Παγκύπριες Εξετάσεις 2021, με το πρώτο μάθημα τη Βιολογία, η οποία εξετάζεται από τις 8 μέχρι τις 11. Για τη διενέργεια των εξετάσεων έχει ληφθεί πρόνοια και θα εφαρμοστούν ειδικά πρωτόκολλα για υποψήφιους που νοσούν ή είναι επαφές περιστατικών κορωνοϊού, όπως οι ειδικές αίθουσες και στελέχωσή τους με νοσηλευτές.

Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, αναμένεται να παρακαθίσουν στην σημερινή εξέταση 1.664 υποψήφιοι.

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου, σε ανάρτησή του στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, αναφέρει ότι εύχεται ολόψυχα ό,τι καλύτερο στους/τις 7.295 υποψήφιους.

«Αρχίζουν οι Παγκύπριες Εξετάσεις 2021. Εξετάσεις για απόλυση από Λύκεια/Τεχνικές Σχολές και πρόσβαση στα πανεπιστήμια. Περάσαμε μια δύσκολη σχολική χρονιά. Όπως όμως τα καταφέραμε μαζί μέχρι τώρα, έτσι εύχομαι ολόψυχα ό,τι καλύτερο στους/τις 7.295 υποψήφιους. Καλή επιτυχία!», γράφει στο tweet του ο Υπουργός Παιδείας.

Σε δηλώσεις της την Τετάρτη στο ΚΥΠΕ, η Διευθύντρια Ανώτερης Εκπαίδευσης δρ Τέρψα Κωνσταντινίδου είπε ότι οι διαδικασίες των Παγκύπριων Εξετάσεων έχουν διεκπεραιωθεί με κάθε λεπτομέρεια, με τη συνεργασία, βεβαίως και των εμπλεκόμενων Διευθύνσεων της Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης.

«Το Υπουργείο Παιδείας έχει προβεί στον καταρτισμό ειδικών πρωτοκόλλων τόσο για όλους τους υποψήφιους των παγκύπριων εξετάσεων, όπως και ειδικών πρωτοκόλλων για τους υποψήφιους που θα είναι κρούσματα ή επαφές της νόσου COVID-19», πρόσθεσε.

Στις φετινές Παγκύπριες Εξετάσεις αναμένεται να παρακαθίσουν, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, 7.295 υποψήφιοι, από τους οποίοι οι 6.949 είναι τελειόφοιτοι και 346 παλαιοί απόφοιτοι. Εξάλλου, 1.736 υποψήφιοι είναι μόνο για απόλυση. Οι υποψήφιοι για Πρόσβαση στα Δημόσια ΑΕΙ της Κύπρου και Ελλάδας ανέρχονται στους 5.559, οι υποψήφιοι για πρόσβαση στις Στρατιωτικές Σχολές στους 522 και οι υποψήφιοι που αιτήθηκαν διευκολύνσεις στους 993.

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση της, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων εύχεται σε όλους τους τελειόφοιτους μαθητές και τελειόφοιτες μαθήτριες, κάθε επιτυχία στις εξετάσεις τους και ευόδωση των προσωπικών στόχων και επιδιώξεών τους.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.