Την υπαγωγή των περιπτώσεων της επαφής των γεννητικών οργάνων του δράστη στα γεννητικά όργανα του θύματος, της επαφής των γεννητικών οργάνων του θύματος σε οποιοδήποτε άλλο σημείου του σώματος του θύματος και τον ασπασμό στο πρόσωπο ή το σώμα του θύματος και όσων άλλων έχουν ανάλογη βαρύτητα και σοβαρότητα με αυτές στον ορισμός της «γενετήσιας πράξης».Μετά Τιμής,Οι Αναφέροντες- Αιτούντες.

Τι είναι οι γενετήσιες πράξεις και οι πράξεις γενετήσιου χαρακτήρα;
Οι γενετήσιες πράξεις αφορούν τη συνουσία και την ίσης βαρύτητας με αυτήν πράξη από πλευράς προσβολής του εννόµου αγαθού της γενετήσιας ελευθερίας, όπως είναι η «παρά φύσιν» συνεύρεση, ο ετεροαυνανισµός ή πεολειξία και η αιδιολειξία ή η χρήση υποκατάστατων µέσων.

Η προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας αναφέρεται σε χειρονοµίες «γενετήσιου χαρακτήρα», οι οποίες προσβάλλουν την γενετήσια αξιοπρέπεια, όπως χειρονοµίες ή θωπείες ή ψαύσεις του σώµατος, που δεν εξικνούνται σε γενετήσια πράξη.

Πράξεις γενετήσιου χαρακτήρα είναι συµπεριφορές ή χειρονοµίες, οι οποίες κατά την κοινή αντίληψη υπαινίσσονται ή καταδεικνύουν ή παρωθούν σε γενετήσιες πράξεις.

Ποιες είναι οι ποινές για την κάθε περίπτωση;
Σύμφωνα με το άρθρο 336 του Ποινικού Κώδικα, «όποιος με σωματική βία ή με απειλή σοβαρού και άμεσου κινδύνου ζωής ή σωματικής ακεραιότητας εξαναγκάζει άλλον σε επιχείρηση ή ανοχή γενετήσιας πράξης, τιμωρείται με κάθειρξη». Όταν μιλάμε για κάθειρξη, εννοούμε ότι το αδίκημα θεωρείται κακούργημα και η ποινή φυλάκισης είναι από 5 έτη και πάνω, μέχρι 20 έτη ή και ισόβια, όπου το μνημονεύει ο νόμος.

Όποιος επιχειρεί γενετήσια πράξη χωρίς τη συναίνεση του παθόντος αλλά χωρίς την απειλή σοβαρού κινδύνου ζωής ή σωματικής ακεραιότητας, τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 έτη, δηλαδή είναι πάλι κακούργημα.

Αν η πράξη έγινε από δύο ή περισσότερους δράστες που ενεργούσαν από κοινού ή είχε ως συνέπεια τον θάνατο του παθόντος, επιβάλλεται κάθειρξη ισόβια ή πρόσκαιρη τουλάχιστον 15 ετών.

Όποιος με ασελγείς χειρονομίες ή προτάσεις που αφορούν ασελγείς πράξεις, προσβάλλει βάναυσα την αξιοπρέπεια άλλου στο πεδίο της γενετήσιας ζωής του, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 1 έτους ή χρηματική ποινή. Με φυλάκιση τριών μηνών μέχρι δύο ετών τιμωρείται η ίδια πράξη, αν ο παθών είναι νεότερος από 12 ετών.

Σημειώνεται ότι η τελευταία περίπτωση είναι πλημμέλημα (ποινή μέχρι 5 χρόνια) και για να ασκηθεί ποινική δίωξη, θα πρέπει να έχει προηγηθεί καταγγελία του γεγονότος (μήνυση), ενώ αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση του βιασμού (με ή άνευ χρήσης βίας, αλλά χωρίς τη συναίνεση του παθόντος), όπου η ποινική δίωξη ασκείται και αυταπάγγελτα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.