Σε μια ακόμα πράξη αγάπης προχώρησε το πρωί της Κυριακής το δραστήριο εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού τής Φανερωμένης Αιγίου, πραγματοποιώντας εθελοντική αιμοδοσία, την δωδέκατη κατά σειρά μέσα στην τελευταία εξαετία.

«Από τις 10.30 το πρωί, αμέσως μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, μέχρι και τη 1μ.μ. αρκετοί ήταν οι Αιγιώτες που πέρασαν από τον προαύλιο χώρο τής Φανερωμένης, συμμετέχοντας σε αυτή την αξιέπαινη πρωτοβουλία, που αποτελεί ιδέα τού εφημερίου του Ιερού Ναού, πατρός Αθανασίου Λιακόπουλου, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του είδαν τους πιστούς να ανταποκρίνονται για ακόμα μία φορά στην πρόσκλησή τους.

Από νωρίς το πρωί εργαζόμενοι (μία ιατρός και μία νοσηλεύτρια) του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών είχαν εγκαταστήσει την κινητή μονάδα αιμοδοσίας στον περιβάλλοντα χώρο τού Μητροπολιτι-κού Ναού όπου συνεργάσθηκαν άψογα με τα μέλη τού εκκλησιαστικού συμβουλίου αλλά και τους εθελοντές, που ανταποκρίθηκαν δίνοντας το «παρών» στη συγκεκριμένη πράξη αγάπης.

π. Αθανάσιος Λιακόπουλος: «Η αγάπη δεν κοστίζει!»

«H εθελοντική αιμοδοσία είναι αγάπη ανιδιοτελής. Το αίμα δεν παράγεται, αλλά μόνο μεταγγίζεται. Και η αιμοδοσία δεν είναι μία επώδυνη επέμβαση αλλά μία γρήγορη και απλή διαδικασία.

Μία πράξη αγάπης χωρίς κόστος, που όμως δεν την κάνουμε στην έκταση που θα έπρεπε», τόνισε μεταξύ άλλων ο π. Αθανάσιος, ευχόμενος και άλλοι φορείς της περιοχής να προχωρήσουν σε ανάλογες πρωτοβουλίες, ώστε η εθελοντική αιμοδοσία να γίνει κίνημα και η χώρα μας να έχει επάρκεια αίματος».

Πράξη προσφοράς και αγάπης από την Παναγία Φανερωμένη Αιγίου

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.