Γράφει η Μητρόπολη Λευκάδος.

Το απόγευμα της Κυριακής, 16 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 18.00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του χωρίου του Αγίου Πέτρου η εκδήλωση «Γεφύρι Αγ. Πέτρος – Νικολή “Therese Keller” της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδος, σε συνεργασία με την Ιερά μας Μητρόπολη, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδος, την Εταιρία Λευκαδικών Μελετών και τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Αθλητικό Όμιλο Αγίου Πέτρου.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας άνοιξε την εκδήλωση τονίζοντας μεταξύ άλλων το μακροχρόνιο ρόλο και τη συμβολή της Ιεράς μας Μητρόπολης στην υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε η Προϊσταμένη της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδος κ. Μαρία Ρούσσου η οποία έκανε μια σύντομη αναφορά στο χρονικό και αμέσως ευθύς η ερίτιμος κ. Judith Konig (Ασπασία).

Η τελευταία μάλιστα διέθεσε και πλούσιο φωτογραφικό και άλλο υλικό σχετικά με την κατασκευή του γεφυριού το 1972 το οποίο και παρουσιάστηκε στο ακροατήριο.

Στη συνέχεια και ώρα 18.30 μ.μ. ο Σεβασμιώτατος, οι κληρικοί των γύρω χωρίων, οι εκπρόσωποι των τοπικών πολιτικών αρχών και πολιτιστικών συλλόγων και ο υπόλοιπος κόσμος κατευθύνθηκαν στο γεφύρι όπου κι έγιναν τα αποκαλυπτήρια της τιμητικής πλάκας. Ακολούθησε ομιλία με θέμα: «Η πορεία ανάπτυξης της Νοτιοδυτικής Λευκάδας κατά την περίοδο 1962-1972».
Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Γεφύρι Αγ. Πέτρος – Νικολή “Therese Keller” στον Άγιο Πέτρο

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.