Στον ευλογημένο, ιερό και ιστορικό τόπο της Μονής Δαμάστας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 5 Μαρτίου και σύμφωνα με το πρόγραμμα, η Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Β’ Αρχιερατικής Περιφερείας Θερμοπυλών και Ροδίτσης της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Άπαντες οι Ιερείς ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών και προσήλθαν στο Μοναστήρι, όπου είχαν μία ουσιαστική, γόνιμη και πολύωρη σύσκεψη μετά του Σεβασμιωτάτου μας και του αγίου Πρωτοσύγκέλλου της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Αγγέλου Ανθοπούλου.

Ο Σεβασμιώτατος παρά την δυσκολία, την οποία αντιμετώπισε κατά την μετάβασή του στην Ιερά Μονή, λόγω σοβαρής βλάβης του αυτοκινήτου, η οποία προκλήθηκε καθ’ οδόν, λόγω και των πολλών χιλιομέτρων όπου διανύει, περιερχόμενος απ’ άκρου εις άκρον την Ιερά Μητρόπόλή μας, κατέφθασε στην ώρα του.

Στην είσοδο της Μονής τον Σεβασμιώτατο ανέμενε η Οσιολογιωτάτη Καθηγουμένη της Μονής Γερόντισσα Ιωάννα, η Ιατρός και η περί αυτήν Ιερά δεκαπενταμελής Αδελφότητα, οι οποίες με πολύ αγάπη καλωσόρισαν τον Σεβασμιώτατο και του ευχήθηκαν για την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, εκφράζοντας την χαρά τους, για την αγιαστική παρουσία Του στην Μονή, τόσο του Ιδίου, όσο και των αγίων Πατέρων, μία παρουσία, η οποία δίδει δύναμη και θάρρος στον αγώνα της νηστείας και της προσευχής την Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Ο Σεβασμιώτατος με περισσή ευλάβεια εισήλθε εντός του Καθολικού, ταπεινός προσκυνητής της Ιεράς και Θαυματουργού εικόνος της Παναγίας και ετέλεσε σύντομη δοξολογική δέηση, υπέρ υγείας και καταστάσεως της αγίας Γεροντίσσης, των Μοναζουσών και όλων των Πατέρων.

Ακολούθως στο Αρχονταρίκι της Μονής, πραγματοποιήθηκε η Ιερατική Σύναξη, κατά την διάρκεια της οποίας ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τους Ιερείς, για διάφορες επικείμενες εκδηλώσεις της Μητροπόλεως, οι οποίες θα λάβουν χώρα στο προσεχές μέλλον, καθώς και για διάφορα επίκαιρα ποιμαντικά και διοικητικά θέματα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι άπαντες οι Ιερείς με προεξάρχοντα τον Αρχιερατικό Επίτροπο της Περιφερείας Θερμοπυλών και Ροδίτσης π. Δημήτριο Ντάλλα, εξέθεσαν ο καθένας ξεχωριστά τις απόψεις τους και ενημέρωσαν τον Σεβασμιώτατο για θέματα, προσωπικά, οικογενειακά και ενοριακά.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος, ευχαρίστησε την αγία Καθηγουμένη για την ζεστή και γεμάτη αγάπη φιλοξενία της Αδελφότητος, καθώς και όλους τους Ιερείς για την τιμητική τους παρουσία στην Σύναξη και ιδιαίτερα για την ουσιαστική τους συμμετοχή, συνεργασία και επικοινωνία, ευχόμενος, δια πρεσβειών της Κυρίας Θεοτόκου, καλή δύναμη στην Ιερατική τους προσφορά και διακονία.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.