Oποιος προσπαθήσει να εισβάλει στη Ρωσία θα αντιμετωπίσει πιο σκληρές συνέπειες από ό,τι στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, επειδή η χώρα διαθέτει πλέον όπλα που μπορούν να πλήξουν στόχους στο εχθρικό έδαφος, ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος κατά το ετήσιο διάγγελμά του.

ΟΡώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απηύθυνε σήμερα Πέμπτη την ετήσια ομιλία του για την κατάσταση του έθνους στην ελίτ της Ρωσίας, ενημερώνοντάς την για τον πόλεμο στην Ουκρανία, τις πυρηνικές δυνατότητες της χώρας, καθώς και για τη σχέση της με τη Δύση.

Η ομιλία έρχεται μόλις δύο εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές, στις οποίες ο Πούτιν αναμένεται να κερδίσει ακόμα μία εξαετή θητεία με συντριπτική διαφορά από τους αντιπάλους του.

Ξεκινώντας την ομιλία του στο ρωσικό κοινοβούλιο τόνισε ότι «η Ρωσία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παρεμβαίνει στις εσωτερικές της υποθέσεις».

«Η Δύση προσπαθεί να καταστρέψει τη Ρωσία εκ των έσω»
Ο Πούτιν επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι η Δύση προσπαθεί να καταστρέψει τη Ρωσία εκ των έσω, ενώ πρόσθεσε ότι οι περισσότεροι πολίτες υποστήριξαν πριν από δύο χρόνια την απόφασή του να στείλει δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.

«Σήμερα, που η πατρίδα μας υπερασπίζεται την κυριαρχία και την ασφάλειά της και προστατεύει τις ζωές των συμπατριωτών μας στο Ντονμπάς και τη Νοβορωσία (περιοχές της Ουκρανίας που η Μόσχα ισχυρίζεται ότι έχει προσαρτήσει), ο αποφασιστικός ρόλος σε αυτόν τον δίκαιο αγώνα ανήκει στους πολίτες μας, στην ενότητά μας, στην αφοσίωση στην πατρίδα μας και στην ευθύνη για την τύχη της», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι «η ειδική στρατιωτική επιχείρηση υποστηρίχθηκε από την απόλυτη πλειοψηφία του ρωσικού λαού», ενώ τόνισε ότι «παρά τις δοκιμασίες και την πικρία των απωλειών, ο λαός είναι ανυποχώρητος σε αυτή την επιλογή».

«Η Ρωσία έτοιμη για συνομιλίες με τις ΗΠΑ»
Σχετικά με τις σχέσεις με τη Δύση, ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη για διάλογο με τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη στρατηγική σταθερότητα, ωστόσο σημείωσε ότι η Ρωσία δεν θα συρθεί σε συνομιλίες.

Ανέφερε ακόμα ότι η χώρα του έχει χρησιμοποιήσει προηγμένα οπλικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των υπερηχητικών πυραύλων Zircon, ενώ ισχυρίστηκε ότι κατέχει το στρατιωτικό πλεονέκτημα στην Ουκρανία.

Προειδοποίηση για τον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου
Απευθυνόμενος στις χώρες του ΝΑΤΟ τόνισε ότι κινδυνεύουν με πυρηνική σύγκρουση αν στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία, προσθέτοντας ότι η Ρωσία πρέπει να ενισχύσει τη δυτική στρατιωτική της περιφέρεια μετά την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στην ατλαντική συμμαχία.

Σημειώνεται ότι η Φινλανδία έχει μακρά χερσαία σύνορα με τη βορειοδυτική Ρωσία. Εν τω μεταξύ, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι βασικοί Ευρωπαίοι σύμμαχοι ανακοίνωσαν αυτή την εβδομάδα ότι δεν σχεδιάζουν να στείλουν χερσαία στρατεύματα στην Ουκρανία, αφότου η Γαλλία υπαινίχθηκε ότι εξετάζεται τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο Πούτιν προειδοποίησε επίσης ότι όποιος προσπαθήσει να εισβάλει στη Ρωσία θα αντιμετωπίσει πιο σκληρές συνέπειες από ό,τι στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, επειδή η χώρα διαθέτει πλέον όπλα που μπορούν να πλήξουν στόχους στο εχθρικό έδαφος.

Ενίσχυση δεσμών με Αραβες και Λατινική Αμερική
Παράλληλα, χαρακτήρισε «σημαντικό για τη Ρωσία να ενισχύσει τους δεσμούς της με τις αραβικές χώρες και τις χώρες της Λατινικής Αμερικής».

Μέτρα στήριξης ενόψει προεδρικών εκλογών
Ως προς την πολιτική στο εσωτερικό, ο Ρώσος πρόεδρος πρότεινε την Πέμπτη υψηλότερα επιδόματα και άλλα μέτρα για τη στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών.

Το χαμηλό ποσοστό γεννήσεων στη Ρωσία εντείνει το δημογραφικό πρόβλημα στη χώρα εδώ και χρόνια.

Ο Πούτιν ανέφερε την Πέμπτη ότι η οικονομία της Ρωσίας θα είναι σύντομα μεταξύ των τεσσάρων μεγαλύτερων στον κόσμο ως προς την αγοραστική δύναμη.

Διαθέτοντας τεράστιους φυσικούς πόρους, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) της Ρωσίας ανέκαμψε απότομα πέρυσι από την ύφεση του 2022, ωστόσο, η ανάπτυξη βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην παραγωγή όπλων και πυρομαχικών για τον πόλεμο στην Ουκρανία που χρηματοδοτείται από το κράτος, καλύπτοντας προβλήματα που εμποδίζουν τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.