ΣΥΝΑΞΗ ΑΓΙΩΝ ΙΣΙΔΩΡΩΝ – 27 Σεπτεμβρίου: Ο Άγιος Ισίδωρος ο Χιοπολίτης ο Στρατηλάτης ο Μάρτυρας. Ο Άγιος Ισίδωρος ο Πηλουσιώτης ο Γέροντας. Η Σύναξις των Αγίων Ισιδώρων.

Εορτολόγιο: 27 Σεπτεμβρίου εορτάζεται η Σύναξις των Αγίων Ισιδώρων. Του Αγίου Ισιδώρου του Πηλουσιώτου του Γέροντος και του Αγίου Ισιδώρου Χιοπολίτου του Στρατηλάτου.

Σύναξη Αγίων Ισιδώρων
Η εκκλησιαστική παράδοση απαριθμεί την εμφάνιση των δύο Αγίων σε πλείστες περιπτώσεις στον Ιερό Ναό των Αγίων Ισιδώρων του Λυκαβηττού, όπως επίσης συμβολίστηκε και με την καρποφορία του μαστιχόδεντρου τις σημερινές ημέρες. Ο Ιερός Ναός εορτάζει πανηγυρικά στις 27 Σεπτεμβρίου τους δύο Αγίους, την παρουσία τους, την Σύναξή τους.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE- ΑΓΙΟΙ ΙΣΙΔΩΡΟΙ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ 27/9/2022: Είμαι καθαρός, δεν έχω λερώσει το Ράσο! Χιλιάδες δίπλα στον παπα Δημήτρη στη Γιορτή των Αγίων Ισιδώρων (ΦΩΤΟ-VIDEO).

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και τη συμμετοχή χιλιάδων ευσεβών πιστών, χωρίς την παρουσία Αρχιερέα από την Εκκλησία της Ελλάδος, τελέσθηκε σήμερα η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της Συνάξεως των Αγίων Ισιδώρων στο ομώνυμο προσκύνημα του Λυκαβηττού προεξάρχοντος του εφημερίου του Ιερού Ναού π Δημητρίου.

Στην ομιλία του στο πολυπληθές εκκλησίασμα, ο π Δημήτριος μίλησε για τον θαυμαστό βίο των Αγίων Ισιδώρων, για την ιστορία του Ναού αλλά και για τον Άγιο Νεκτάριο, τους διωγμούς που υπέστη, τις συκοφαντίες και τα ψεύδη. Υπογράμμισε συγκινημένος, Είμαι καθαρός, δεν έχω λερώσει το Ράσο!

Στην Εκκλησία βρέθηκαν ο εκδότης του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE Ανδρέας Καραγιάννης και ο ηθοποιός Γιώργος Αγγελόπουλος.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Πώς μπορώ να συμμετέχω σε πούλμαν από Λάρισα για Αγίους Ισιδωρους, από Καρδίτσα;