ΠΟΥ ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΤΩΡΑ: Πρωτοφανείς χιονοπτώσεις πλήττουν τη Χαλκιδική από το πρωί και η κίνηση των οχημάτων στην Κεντρική και Βόρεια Χαλκιδική γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος ζήτησε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να κηρύξει το νομό σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς οι χιονοπτώσεις είναι σφοδρής έντασης και αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

Παράλληλα ζήτησε τη συνδρομή του Στρατού, καθώς δεν επαρκούν τα μηχανήματα για τον αποχιονισμό του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου.

“Τόσο έντονες χιονοπτώσεις και σε τόσο εύρος έχουμε να δούμε αρκετά χρόνια στα Χαλκιδική. Αρκεί να σας πω ότι η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής για να αντεπεξέλθει σ΄αυτό το πρωτοφανές κύμα του χιονιά μίσθωσε ό,τι μηχάνημα κυκλοφορεί στο νομό! Δεν έχουμε άλλα μηχανήματα γι΄αυτό ζητήσαμε και τη συνδρομή του Στρατού” ανέφερε στο halkidikinews.gr ο αντιπεριφερειάρχης, Γιάννης Γιώργος.

Σε λευκό κλοιό τώρα η νότια Σιθωνία

Η έντονη χιονόπτωση πλήττει από τις 7.30 το πρωί τη Συκιά και τη Σάρτη με αποτέλεσμα το χιόνι να φτάνει μέχρι την παραλία!

Ο Δήμος Σιθωνίας βρίσκεται επί ποδός και μηχανήματα του Δήμου καθαρίζουν συνεχώς τους δρόμους.

“Από το Πόρτο Κουφό μέχρι τον οικισμό των καθηγητών του ΑΠΘ υπάρχει έντονη χιονόπτωση και προσπαθούμε να κρατούμε τους δρόμους ανοιχτούς. Έχουμε ειδοποιήσει από χθες του κτηνοτρόφους της περιοχής να έχουν εφόδια για πέντε μέρες και είμαστε συνεχώς σε επικοινωνία” ανέφερε στο halkidikinews.gr ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας.

Ένα δέντρο που έπεσε στη Συκιά έχει απομακρυνθεί από την ομάδα εθελοντών Δραγουντέλι.
Χιονίζει ασταμάτητα στον Άγιο Νικόλαο και στη Νικήτη και τροχαία εφιστά την προσοχή των οδηγών λόγω της ολισθηρότητας.

Σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής, εφαρμόζονται προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω έκτακτων δυσμενών καιρικών συνθηκών που φέρνει ο καιρός, σε σημεία του οδικού δικτύου της Χαλκιδικής, με σκοπό την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων, καθώς και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.