Κατ’ εξαίρεση των οριζομένων στην παρ. 2 του άρθρου 1 και στο άρθρο 19 του ν. 3213/2003 (Α’ 309), δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων, αρχικές με απόκτηση ιδιότητας υπόχρεου από την 1η.1.2021 έως και 31.10.2021 και ετήσιες του έτους 2021 (χρήση 2020), υποβάλλονται μέχρι και την 31η.1.2022» αναφέρεται στην τροπολογία.

Παράταση προθεσμίας στην υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων (πόθεν έσχες) προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο «Μεταρρυθμίσεις στο νομοθετικό πλαίσιο της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών και άλλες επείγουσες διατάξεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης».

«Κατ’ εξαίρεση των οριζομένων στην παρ. 2 του άρθρου 1 και στο άρθρο 19 του ν. 3213/2003 (Α’ 309), δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων, αρχικές με απόκτηση ιδιότητας υπόχρεου από την 1η.1.2021 έως και 31.10.2021 και ετήσιες του έτους 2021 (χρήση 2020), υποβάλλονται μέχρι και την 31η.1.2022» αναφέρεται στην τροπολογία.

Μια μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στο European Heart Journal, δείχνει ότι τα άτομα με ανεπάρκεια βιταμίνης D είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από καρδιακές παθήσεις και υψηλότερη αρτηριακή πίεση, σε σχέση με εκείνα που έχουν φυσιολογικά επίπεδα βιταμίνης D.

Χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D καταγράφονται στο 23% των ανθρώπων στην Αυστραλία, στο 24% στις ΗΠΑ και στο 37% στον Καναδά.

Η επικεφαλής ερευνήτρια της παρούσας μελέτης, Elina Hyppönen, λέει ότι η εκτίμηση του ρόλου της ανεπάρκειας της βιταμίνης D για την υγεία της καρδιάς θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση του παγκόσμιου φόρτου των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Η σοβαρή ανεπάρκεια είναι σχετικά σπάνια, αλλά σε περιβάλλοντα όπου συμβαίνει πρόκειται για κάτι πολύ σημαντικό αν θέλετε να αποφύγετε τις αρνητικές επιπτώσεις στην καρδιά. Η ανεπάρκεια μπορεί να είναι πρόβλημα για άτομα που ενδέχεται να έχουν περιορισμένη έκθεση στον ήλιο επειδή π.χ. βρίσκονται στο νοσοκομείο. Μπορούμε επίσης να λάβουμε βιταμίνη D από τα τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων των λιπαρών ψαριών, των αυγών και των εμπλουτισμένων τροφών και ποτών. Αλλά τα τρόφιμα είναι δυστυχώς μια σχετικά πτωχή πηγή βιταμίνης D, τόσο που ακόμη και μια κατά τα άλλα υγιεινή διατροφή συνήθως δεν περιέχει αρκετή ποσότητα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.