Ποιοι θα λάβουν την οικονομική ενίσχυση. Αποκλείεται η πλειονότητα των συνταξιούχων, δηλαδή περίπου 1,7 εκατομμύρια.

Αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή του κοινωνικού μερίσματος στους δικαιούχους, με την καταβολή να γίνεται σε δύο δόσεις.

Οι πρώτοι δικαιούχοι (Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος) θα λάβουν την οικονομική ενίσχυση των 250 ευρώ στις 15 Δεκεμβρίου. Η πληρωμή θα γίνει αυτόματα, χωρίς να προηγηθεί άνοιγμα πλατφόρμας.

Επίσης, σημειώνεται πως η ενίσχυση των 250 ευρώ είναι ακατάσχετη από Δημόσιο και τράπεζες και δεν συμψηφίζεται με χρέη.

Αργότερα, μέσα στον μήνα θα πληρωθούν το κοινωνικό μέρισμα και οι υπόλοιποι δικαιούχοι, όπως οι συνταξιούχοι, οι ανασφάλιστοι υπερήλικες και οι ΑμΕΑ που λαμβάνουν επίδομα από τον ΟΠΕΚΑ.

Μέχρι τις 31/12, χιλιάδες συνταξιούχοι και δικαιούχοι αναπηρικών επιδομάτων και παροχών ανασφάλιστων υπερήλικων θα λάβουν ειδικό επίπιδομα ύψους 250 ευρώ στους λογαριασμούς τους, μέσα από το κοινωνικό μέρισμα 2021.

Κατά το ΕΝΔΙΣΥ, ακόμα και από αυτό το περιορισμένο επίδομα των 250 ευρώ, αποκλείεται η πλειονότητα των συνταξιούχων, δηλαδή περίπου 1,7 εκατομμύρια. Επιπλέον, μέσω της ίδιας ανακοίνωση το Δίκτυο επανέρχεται στο θέμα της 13ης σύνταξης, η οποία είχε ψηφισθεί, αλλά όπως επισημαίνει, καταργήθηκε από την σημερινή κυβέρνηση.

Ακόμη, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των συνταξιούχων:

Έως 500 ευρώ κύρια σύνταξη λαμβάνουν περίπου 960.000 συνταξιούχοι.

Οι μισοί εξ αυτών δηλαδή 480.000 συνταξιούχοι, λαμβάνουν και επικουρική σύνταξη.

Προκειμένου να πληρούνται τα εισοδηματικά κριτήρια για την καταβολή της ενίσχυσης, πρέπει το εισόδημα των δικαιούχων από συντάξεις (κύριες και επικουρικές), να μην υπερβαίνει τα 450 ευρώ (μεικτά).

Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για τους συνταξιούχους (210 εκατ. ευρώ) δεν καλύπτει ούτε το 50% των απωλειών που υφίστανται οι απόμαχοι της εργασίας από την άδικη φορολόγηση των αναδρομικών (431 εκατ. ευρώ).

Η 13η σύνταξη, η οποία καταργήθηκε προέβλεπε την διάθεση 1,1 δισ. ευρώ σε όλους τους συνταξιούχους, κάθε χρόνο.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.