Την δέσμευση ότι θα συμπεριληφθούν στις αναστολές συμβάσεων εργασίας Μαρτίου οι εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν μετά τις 4 Νοεμβρίου έδωσε η Γενική Γραμματέας Εργασίας Άννα Στρατινάκη σημειώνοντας πως έχει γίνει ήδη πρόβλεψη για τις αναστολές Μαρτίου.

Αυτό σημαίνει πως οι εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν μετά τις 4 Νοέμβρη θα συμπεριληφθούν στις αναστολές Μαρτίου καθώς γίνεται μέριμνα να συμπεριληφθούν όλοι όσοι προσλήφθηκαν μέχρι τις 31/1.

Ωστόσο στις αναστολές Φεβρουαρίου δεν μπορούν να συμπεριληφθούν οι εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί μετά τις 4 Νοεμβρίου θα μπορούν όμως να μπουν σε αναστολή τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς της αγοράς πρόκειται για 200.000 εργαζομένους που βρίσκονται στον αέρα, καθώς επειδή προσλήφθηκαν μετά τις 4 Νοεμβρίου, δεν μπορούν να μπουν τώρα σε αναστολή.

Παράλληλα σήμερα ξεκίνησε η υποβολή των αναστολών συμβάσεων εργασίας Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021.

Οι εργοδότες καλούνται υποχρεωτικά από σήμερα να προαναγγείλουν την αναστολή συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους για χρονικό διάστημα από σήμερα, 11 Φεβρουαρίου και μέχρι την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021.

Με το σύστημα της προαναγγελίας οι πληρωμές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ θα γίνουν τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου.

Η προαναγγελία μπορεί να αφορά, είτε αυτοτελή χρονικά διαστήματα εντός του τρέχοντος μήνα, είτε για έως το τέλος του μήνα.

Σε κάθε περίπτωση, κάθε μεταβολή της προαναγγελθείσας αναστολής συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων προαναγγέλλεται και αυτή, με τη διαδικασία της προσωρινής ανακλήσεως.

Η προσωρινή ανάκληση επίσης προαναγγέλλεται τουλάχιστον την προηγούμενη μέρα από την έναρξη της μεταβολής.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.