«Η εκλογή από το λαό του τριπρόσωπου αναμένεται να γίνει 18 Δεκεμβρίου, ενώ υπάρχει μετά διορία 3 ημερών για ενστάσεις και άλλες 5 μέρες για να εξεταστούν, εάν και εφόσον υπάρχουν.

Μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς η ανάδειξη του νέου Προκαθήμενου της Εκκλησίας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στη Cyprus Times ο τοποτηρητής του θρόνου Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος

Την εκτίμηση ότι ο νέος προκαθήμενος της εκκλησίας θα είναι γνωστός μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς εξέφρασε μιλώντας στη Cyprus Times ο Τοποτηρητής του Θρόνου και ερωτηθείς πότε θα συνέλθει η Ιερά Σύνοδος για να αναδείξει τον νέο Αρχιεπίσκοπο μέσα από το τριπρόσωπο.

«Η εκλογή από το λαό του τριπρόσωπου αναμένεται να γίνει 18 Δεκεμβρίου, ενώ υπάρχει μετά διορία 3 ημερών για ενστάσεις και άλλες 5 μέρες για να εξεταστούν, εάν και εφόσον υπάρχουν. Η Ιερά Σύνοδος θα κληθεί να αποφασίσει μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς σε κάποια από εκείνες τις ημέρες εκτός απροόπτου» είπε.

Ετοιμάζονται κατάλογοι για Αρχιεπισκοπικές εκλογές. Αύριο υποβολή υποψηφιοτήτων-1000 εκλογικά κέντρα
Υπενθυμίζεται ότι η ο νέος Αρχιεπίσκοπος εκλέγεται από την 16μελή Ιερά Σύνοδο εφόσον ο λαός εκλέξει το τριπρόσωπο. Αρχιεπίσκοπος θα εκλεχθεί ο ιεράρχης που θα λάβει την πλειοψηφία της Ιεράς Συνόδου.

Μέχρι στιγμής υποψήφιοι είναι 7 ιεράρχες όπως το γνωστοποίησαν οι ίδιοι με δημόσιες τοποθετήσεις τους, ενώ επίσημες υποψηφιότητες θα υποβληθούν την Τρίτη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, μεταξύ των ωρών 09:00-11:00.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.