ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Πότε θα ολοκληρωθεί η πληρωμή των συντάξεων του Αυγούστου. Σε νέα παράταση της προθεσμίας υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών, ως το τέλος Σεπτεμβρίου 2021, για τις επιχειρήσεις που έλαβαν χρηματοδοτική στήριξη στο πλαίσιο όλων των κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, προχωράει το υπουργείο Οικονομικών.

Στις 29 Ιουλίου 2021, ημέρα Πέμπτη θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Από 26 έως 29 Ιουλίου θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις μηνός Αυγούστου στους δικαιούχους, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΦΚΑ. Αναλυτικά το πρόγραμμα πληρωμών:

Στις 26 Ιουλίου 2021, ημέρα Δευτέρα θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
Στις 27 Ιουλίου 2021, ημέρα Τρίτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
Στις 28 Ιουλίου 2021, ημέρα Τετάρτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).
Στις 29 Ιουλίου 2021, ημέρα Πέμπτη θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Ρύθμιση με 36 άτοκες ή 72 έντοκες δόσεις για όλα τα κορονοχρέη

Σε συμφωνία ήρθε η κυβέρνηση με τους θεσμούς για τη νέα ρύθμιση των φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Η ρύθμιση αφορά οφειλές, οι οποίες γεννήθηκαν από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι και σήμερα. Πλέον με τη νέα ρύθμιση οι δόσεις από 24 άτοκες και 48 έντοκες που προσφέρει η σημερινή πάγια ρύθμιση, αυξάνονται σε 36 άτοκες και 72 έντοκες με χαμηλό επιτόκιο, ενώ ταυτόχρονα διευρύνεται ο αριθμός των δικαιούχων.

Οι οφειλές οι οποίες θα ενταχθούν στη ρύθμιση θα αφορούν χρέη που γεννήθηκαν μέσα στην πανδημία από τον ΦΠΑ, το φόρο εισοδήματος, τον ΕΝΦΙΑ και τις ασφαλιστικές εισφορές. Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα η ρύθμιση αφορά επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα που έχουν πληγεί από την πανδημία και έχουν βεβαιωμένες οφειλές

Στη ρύθμιση θα ενταχθούν:

-Επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες οι οποίοι ως πληττόμενοι εντάχθηκαν στη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ του Απριλίου του 2020. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών αυτό σημαίνει ότι στη νέα ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν περίπου το 78% των επιχειρήσεων.

– Εργαζόμενοι που ήταν σε καθεστώς αναστολής και έλαβαν την αποζημίωση ειδικού σκοπού ή είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

– Ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν μειωμένα ενοίκια

Άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ την περίοδο της πανδημίας

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.