Η κυβέρνηση αναφέρει προς πάσα κατεύθυνση πως είναι αρκετά νωρίς για να γνωρίζουμε από τώρα τι θα γίνει με το Πάσχα, ενώ ΔΕΝ αναμένεται να αποφασιστεί κάτι από τώρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφάσεις για το Πάσχα θα ληφθούν την τελευταία στιγμή, δηλαδή περίπου μία εβδομάδα πριν την Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς όπως έχουν τονίσει πολλές φορές οι ειδικοί το φαινόμενο είναι δυναμικό και είναι αδύνατον να γίνουν μακροχρόνιες προβλέψεις.

Αυτό αποδεικνύεται άλλωστε και από την συνεδρίαση της Επιτροπής το βράδυ της Παρασκευής, η οποία κράτησε μέχρι τα μεσάνυχτα.

Οι ειδικοί εξέτασαν διεξοδικά τα μοντέλα και τα δεδομένα για τη Κοζάνη, την Αχαΐα και την Θεσσαλονίκη και κατέληξαν στο γεγονός πως τις επόμενες ημέρες αναμένεται ραγδαία αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου.

Τα σενάρια για το Πάσχα
Σε κάθε περίπτωση μπορεί να είναι νωρίς για να μιλήσουμε με βεβαιότητα για το Πάσχα, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν… καλά και κακά σενάρια για το πώς θα το πώς θα το γιορτάσουμε.

Το καλό σενάριο θα ήταν να επιτραπούν οι μετακινήσεις το Πάσχα, ώστε οι πολίτες να καταφέρουν για πρώτη φορά από το καλοκαίρι να επισκεφτούν το χωριό τους.

Το κακό σενάριο θα ήταν να μην επιτραπούν οι μετακινήσεις ούτε το Πάσχα, ενώ σε περίπτωση που δεν ανοίξει ούτε η εστίαση, τότε δεν θα διαφέρει πολύ ο εορτασμός από την περίοδο των Χριστουγέννων.

Πάντως δεν είναι λίγοι οι ειδικοί αλλά και οι υπουργοί που έχουν αναφερθεί στο Πάσχα, τονίζοντας πως σίγουρα θα είναι καλύτερο από το περσινό Πάσχα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.