Με τα περιοριστικά μέτρα για τις εκκλησίες να επεκτείνονται, επί του παρόντος τυπικά, έως και την ερχόμενη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου και την κυβέρνηση να έχει ήδη ανακοινώσει επέκταση των απαγορεύσεων για πολλές δραστηριότητες έως και τις 7 Ιανουαρίου, υπάρχει έντονος προβληματισμός για το τι θα γίνει τις ημέρες των Χριστουγέννων. Πιστοί, Ιερείς και Ιεράρχες εκφράζουν ανησυχίες για το ενδεχόμενο να επαναληφθεί το σενάριο του περασμένου Πάσχα, αν και οι πληροφορίες τονίζουν ότι υπάρχει η σκέψη να ανοίξουν οι ναοί έστω και με αρκετούς περιορισμούς.

Όπως διεμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χθες Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, επίκειται επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο προκειμένου να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

«Αξιολογώντας την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων τις επόμενες ημέρες, ειδικά για τις εκκλησίες, τα κομμωτήρια και το λιανεμπόριο θα γίνουν νεότερες ανακοινώσεις στο τέλος της εβδομάδας», δήλωσε σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «θα υπάρξει επικοινωνία τις επόμενες ημέρες του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο».

Σύμφωνα με πληροφορίες η Εκκλησία επιθυμεί να ανοίξουν οι ναοί για τους πιστούς στις 14 Δεκεμβρίου και τουλάχιστον έως την εορτή των Φώτων, δηλαδή να μην δοθεί άλλη χρονική παράταση, ενώ η κυβέρνηση επιθυμεί να υπάρξει ακόμα μία εβδομάδα παράταση έως τις 21 Δεκεμβρίου.
Σε κάθε περίπτωση ο αριθμός των πιστών που θα επιτρέπεται να παρευρίσκονται στους ναούς θα είναι εξαιρετικά περιορισμένος.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται επίσης και η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ενδεχομένως εντός της επομένης εβδομάδας, η οποία θα τοποθετηθεί επί των εξελίξεων
«Χριστούγεννα με μία ακόμα οικογένεια μέχρι 9 άτομα, αυτοί είναι οι κανόνες και πρέπει να τους σεβαστούμε» είπε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην τηλεόραση του Άλφα και στον κ. Αντώνη Σρόιτερ ενώ κάλεσε τους πολίτες της χώρας να αποφεύγουν τις μετακινήσεις από σπίτι σε σπίτι.
«Διαφορετικά τα φετινά Χριστούγεννα» τόνισε στο τέλος της συνέντευξης ενώ κάλεσε πάλι τους πολίτες «να σεβαστούμε τους στοιχειώδεις κανόνες».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.