Αν γίνει κάτι τέτοιο, τότε η απόλυση θεωρείται άκυρη. Απαγορεύεται επίσης και η προειδοποίηση απόλυσης κατά τη διάρκεια της άδειας, αφού συνιστά καταγγελία, υπό την έννοια ότι με την προειδοποίηση λαμβάνει χώρα η καταγγελία της σύμβασης και κατά το χρόνο λήξης της προειδοποίησης επέρχονται τα αποτελέσματα αυτής.

Κορυφώνεται σταδιακά η έξοδος των αδειούχων, με τους εργαζόμενους που αναχωρούν να αναμένουν την καταβολή του επιδόματος άδειας.

Το επίδομα άδειας, σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων (ΚΕΠΕΑ) της ΓΣΕΕ, εκτός από τις αποδοχές της άδειας ο μισθωτός δικαιούται και επίδομα αδείας. Τόσο οι αποδοχές αδείας όσο και το επίδομα αδείας προκαταβάλλονται στον μισθωτό κατά την έναρξη της άδειας του και δεν συμψηφίζονται με ανώτερες των νομίμων καταβαλλόμενες αποδοχές.

Υπενθυμίζεται ότι οι διατάξεις για την ετήσια άδεια των εργαζομένων είναι δημοσίας τάξεως, επομένως δεν επιτρέπεται και θεωρείται άκυρη οποιαδήποτε ρητή ή σιωπηρή συμφωνία αντίθετη ως προς αυτά, ακόμα και η παραίτηση του εργαζομένου από τα σχετικά του δικαιώματα. Ένα άλλο σημείο που πολλοί εργαζόμενοι δεν γνωρίζουν είναι ότι απαγορεύεται η απόλυση κατά τη διάρκεια της άδειας. Αν γίνει κάτι τέτοιο, τότε η απόλυση θεωρείται άκυρη. Απαγορεύεται επίσης και η προειδοποίηση απόλυσης κατά τη διάρκεια της άδειας, αφού συνιστά καταγγελία, υπό την έννοια ότι με την προειδοποίηση λαμβάνει χώρα η καταγγελία της σύμβασης και κατά το χρόνο λήξης της προειδοποίησης επέρχονται τα αποτελέσματα αυτής.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.