Πότε θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία μετά τις διακοπές του καλοκαιριού

Για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, πώς θα λειτουργήσει το ολοήμερο σχολείο τη νέα σχολική χρονιά και υπό ποιες προϋποθέσεις, μίλησε την Κυριακή η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η Υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου θα επιστρέψουν οι μαθητές στις σχολικές αίθουσες.

Το πρώτο κουδούνι της χρονιάς, όπως είπε, σύμφωνα με το σχεδιασμό, αναμένεται να χτυπήσει τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022.

Τα ολοήμερα

Η Νίκη Κεραμέως ανέφερε ακόμα ότι ότι από τη νέα χρονιά θα ισχύσει και η επέκταση του ολοήμερου σχολείου από τις 16:00 που είναι σήμερα μέχρι τις 17:30 ώστε με αυτό τον τρόπο να ξεπεραστούν τα εμπόδια στην πρόσβαση των γονέων στην αγορά εργασίας.

Η πρόσβαση στο ολοήμερο θα είναι ελεύθερη και χωρίς προϋποθέσεις για την εγγραφή των μαθητών. Το μέτρο είναι προαιρετικό και ο μαθητής θα μπορεί να φύγει πιο νωρίς και γενικά σύμφωνα με τις επιθυμίες των γονέων.

«Η επέκταση αυτού του μέτρου θα ισχύσει στο 50% των ολοήμερων σχολείων όλης της χώρας, δηλαδή περίπου 5.000 τμήματα», δήλωσε η Νίκη Κεραμέως.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.