Ο κ. Πέτσας σε σχετική ερώτηση είπε πως αυτή τη στιγμή δεν εξετάζεται το άνοιγμα ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο, προσθέτοντας ωστόσο ότι “θα δούμε τις επόμενες ημέρες”.

Υπάρχει βέβαια και η άποψη ότι αν δεν μειωθούν αισθητά τα κρούσματα αυτή την εβδομάδα, το λιανικό εμπόριο να μην ανοίξει καθόλου έως τις αρχές του νέου έτους.

Ανακοινώθηκε χθες η παράταση των μέτρων έως 7 Ιανουαρίου και μέχρι τότε θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία, η εστίαση, η ψυχαγωγία και εν γένει τα δικαστήρια.

Σε ότι αφορά το λιανεμπόριο και τα κομμωτήρια- κουρεία και τις εκκλησίες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι θα γίνουν ανακοινώσεις, πιθανότατα την Παρασκευή και αφού πρώτα αποκρυσταλλωθεί η εξέλιξη της πανδημίας και αυτή την κρίσιμη εβδομάδα.

Το ερώτημα λοιπόν είναι πώς θα ανοίξει το λιανεμπόριο και τα εμπορικά καταστήματα πριν τις γιορτές. Το βέβαιο είναι πως θα ανοίξει με αυστηρούς κανόνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Καθημερινή”, στο τραπέζι έχει πέσει και η άποψη ότι το λιανεμπόριο μπορεί να ανοίξει βάσει του επιδημιολογικού φορτίου. Σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσαν να επιβληθούν κλιμακωτά μέτρα σε πράσινες, κίτρινες, πορτοκαλί περιοχές και να παραμείνει κλειστό το λιανεμπόριο στις κόκκινες περιοχές.

Βέβαια, το ενδεχόμενο αυτό εμπεριέχει τον κίνδυνο να στείλει λάθος μήνυμα χαλαρότητας στις περιοχές με χαμηλό φορτίο έχει όμως και πλεονεκτήματα: είναι πολύ πιο δίκαιο και κινεί την οικονομία σε κάποιες περιοχές που αποδεδειγμένα έχουν μικρότερη διασπορά του ιού όπως για παράδειγμα στις Κυκλάδες.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.