Απαντώντας σε ερωτήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την τηλεκπαίδευση, ο δάσκαλος της τάξης, Ευάγγελος Παγωνίδης, σημείωσε ότι η εμπειρία της εξ αποστάσεως λειτουργίας «έδεσε» την τάξη και ως ομάδα. Τόνισε ότι η κάλυψη της ύλης προχωρά κι ότι η προσαρμογή στην τηλεκπαίδευση εφαρμόστηκε ομαλά και ταχύτερα απ’ ό,τι περίμενε, ειδικά αφού υπήρχε η εμπειρία της προηγούμενης σχολικής χρονιάς.

Ο Πρωθυπουργός από την πλευρά του επισήμανε ότι δεν υπάρχει υποκατάστατο για την φυσική παρουσία στην τάξη αλλά, υπό τις συνθήκες που έχει προκαλέσει η πανδημία, η τεχνολογία προσφέρει πολλά εργαλεία για την αντιμετώπιση των δυσκολιών.

Κάλεσε επίσης τους μαθητές να αξιοποιήσουν την εμπειρία της τηλεκπαίδευσης και της χρήσης των τεχνολογικών εργαλείων που απαιτούνται.

«Στον κόσμο που αλλάζει θα έχουμε όλο και περισσότερες δυνατότητες να μαθαίνουμε πράγματα μέσα από υπολογιστή, επομένως όλη αυτή η διαδικασία είναι κι ένα μάθημα για εσάς, για τη νέα γενιά», είπε.

Το «πράσινο φως» των ειδικών αναμένει η κυβέρνηση προκειμένου η σταδιακή άρση του lockdown να γίνει με την επαναλειτουργία των σχολείων.

Η 7η Δεκεμβρίου σύμφωνα με πληροφορίες παραμένει η επικρατέστερη ημερομηνία ώστε να χτυπήσει ξανά το κουδούνι στα σχολεία και να επιστρέψουν οι μαθητές στις τάξεις.

Αν και οι επιδημιολόγοι συμφωνούν στο γεγονός ότι τα παιδιά δεν μεταδίδουν τη νόσο, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι το ιικό φορτίο στα σχολεία δεν είναι υψηλό ωστόσο διατυπώνονται σοβαροί προβληματισμοί για το πως θα γίνει η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.