Η κ. Παγώνη υπογράμμισε πόσο ύπουλες και μεταδοτικές είναι οι μεταλλάξεις του κορονοϊού. «Προχθές στην εφημερία στο Γεννηματάς είχαμε πάνω από 72 εισαγωγές, είχαμε 10 διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ, και είχαμε ηλικίες νέες 25-35 ετών στην πλειονότητα. Οι μεταλλάξεις είναι πολύ επικίνδυνες. Είναι κρίμα να διασωληνώνονται νέοι άνθρωποι. Έρχονται όρθιοι και ύστερα από λίγο η κατάσταση στραβώνει» είπε.

«Οι εμβολιασμοί δεν έχουν προχωρήσει ώστε να υπάρχει σχετική ασφάλεια και ανοσία» είπε για την άρση των μετακινήσεων από νομό σε νομό. «Όλα τα πράγματα πρέπει να πάνε βήμα βήμα. Γι’ αυτό είμαστε επιφυλακτικοί για το Πάσχα» πρόσθεσε.

Τέλος, εξέφρασε τον φόβο «να μην πάει κάτι λάθος και φτάσουμε στο καλοκαίρι και δεν έχουμε μια σχετική ανοσία στο 50% – 60%».

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη τόνισε ότι χρειάζονται τεστ για την επαναλειτουργία των σχολείων.

«Για να ανοίξουν τα σχολεία πρέπει να έχουμε τις ποσότητες των τεστ που θα πρέπει γίνονται ανά εβδομάδα στους μαθητές και στους καθηγητές. Δεν γίνεται διαφορετικά να ανοίξουν τα σχολεία. Με αυτή την προϋπόθεση θα ανοίξουν» δήλωσε στο Open TV.

Στο ερώτημα γιατί η κυβέρνηση προτίθεται να ανοίξει πάρκα και παιδικές χαρές κι όχι τα νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά, απάντησε ότι: «Αν είχαμε τεστ θα μπορούσαν να ανοίξουν δημοτικά και νηπιαγωγεία. Δεν έχουμε τεστ και γι’ αυτό είναι όλοι επιφυλακτικοί για τα σχολεία. Δεν είναι δύσκολα καθόλου τα τεστ».

«Όποιος έχει κριτήρια διασωλήνωσης, διασωληνώνεται»
Για τις αντοχές του ΕΣΥ και τις ύπουλες μεταλλάξεις του κορονοϊού μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Όποιος έχει κριτήρια διασωλήνωσης, διασωληνώνεται. Αν δεν υπάρχουν κρεβάτια μπαίνει σε απλές κλίνες και παρακολουθείται από τους γιατρούς της ΜΕΘ. Δεν γίνεται αυτό που γινόταν στην Ιταλία, ότι επιλέγανε ποιους θα διασωληνώσουνε.

Είπανε να γίνει επίταξη σε ιδιωτικά νοσοκομεία για να μεταφερθούν οι διασωληνωμένοι. Η απάντηση που πήραμε είναι ότι είναι πλήρεις γιατί έχουν τους δικούς τους ασθενείς» ανέφερε.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.