ΠΟΤΕ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Τηρήθηκαν, σε γενικές γραμμές, οι αποστάσεις και τα μέτρα προστασίας. Οι κάποιες εξαιρέσεις δεν αναιρούν τον κανόνα» ανέφερε σχετικά χθες ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, με την σχεδόν καθολική συμμόρφωση των πολιτών με τους κανόνες προστασίας να επισπεύδει τις αποφάσεις της ειδικής επιτροπής των λοιμωξιολόγων για την επάνοδο τομέων της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

Στις 10 άνοιξαν και τα εμπορικά. Εχουν προβλεφθεί ειδικές οδηγίες καθώς:

·Ορίζεται μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελάτων εντός της εμπορικού κέντρου σύμφωνα με τη σχέση του ενός (1) πελάτη ανά 20 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου της εγκατάστασης.

·Ισχύει η υποχρεωτική απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ ατόμων.

·Υφίσταται ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας προστασίας από το προσωπικό και τους πελάτες στον κοινόχρηστο χώρο ενώ εντός των καταστημάτων είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο για το προσωπικό, όσο και για τους πελάτες.

Δύο μήνες σχεδόν μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη χώρα, η έναρξη της εβδομάδας σηματοδοτεί την επαναφορά στους κανονικούς ρυθμούς ζωής σε υψηλότατο ποσοστό, αφού επιτρέπονται οι μετακινήσεις ανά νομούς και προς την Κρήτη και την Εύβοια, επαναλειτουργεί στο σύνολο της η δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ανοίγουν τις πόρτες τους εμπορικά κέντρα, αρχαιολογικοί χώροι, ζωολογικοί και βοτανικοί κήποι, αλλά και ανοιχτές και κλειστές εγκαταστάσεις για τους αθλητές.

Επέστρεψαν σήμερα στις σχολικές αίθουσες οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων της χώρας μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

Οι αίθουσες προσαρμόστηκαν στα νέα δεδομένα, τα θρανία απομακρύνθηκαν, αντισηπτικά τοποθετήθηκαν στις έδρες και οι μαθητές ξεκίνησαν το μάθημα.

Η θερμομέτρηση δεν είναι υποχρεωτική, ωστόσο σε κάποια σχολεία στην είσοδο περίμενε τους μαθητές ένας καθηγητής με θερμόμετρο.

ΣΧΟΛΕΙΑ: Αρκετοί είναι οι μαθητές που φόρεσαν και μάσκα

Σχετικά με τις αερομεταφορές:

Η επιβίβαση γίνεται τμηματικά, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Όπου υπάρχουν γέφυρες επιβίβασης, η επιβίβαση γίνεται μόνο από την μπροστινή πόρτα.

Όπου είναι εφικτό, οι επιβάτες μετακινούνται από την αίθουσα αναμονής στο αεροσκάφος πεζοί.

Όπου χρησιμοποιείται λεωφορείο πίστας, τηρείται το όριο του 50% της χωρητικότητας του.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.