ΠΟΤΕ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ : Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι σήμερα ή το αργότερο αύριο το πρωί ο πρωθυπουργός θα λάβει την εισήγηση των ειδικών και θα ανακοινώσει την απόφασή του.

ΠΟΤΕ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ : Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ) έχουν καλέσει σε κινητοποίηση τους εκπαιδευτικούς την Τρίτη 26 Μαΐου, στις 19:00 στα Προπύλαια, ζητώντας -μεταξύ άλλων- να αποσυρθεί το «αντιεκπαιδευτικό» -όπως το χαρακτηρίζουν- πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, να καταργηθεί η τροπολογία και να μην εφαρμοστεί η υπουργική απόφαση για την ζωντανή μετάδοση των μαθημάτων.

Θέμα ωρών πια είναι οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και μαζί των παιδικών σταθμών, με την κυβέρνηση να δείχνει προς κλίνει στο άνοιγμά τους παρά τις επιφυλάξεις γονέων, γιατρών και τις αντιδράσεις δασκάλων αλλά και της αντιπολίτευσης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι σήμερα ή το αργότερο αύριο το πρωί ο πρωθυπουργός θα λάβει την εισήγηση των ειδικών και θα ανακοινώσει την απόφασή του.

«Αυτή τη στιγμή τα στοιχεία δείχνουν ότι πάμε για άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων. Είναι καλό για τα παιδιά μας. Δεν μπορεί να είναι έξι μήνες μακριά από τα σχολεία.

Ποτε ανοίγουν νηπιαγωγεία

Η σταδιακή, με προσοχή, με κανόνες, επιστροφή τους στη σχολική διαδικασία μόνο καλό έχει να επιφέρει» είπε ο Στ. Πέτσας.

Ο ίδιος, σε δηλώσεις του την Παρασκευή, είχε κάνει γνωστό πως οι όποιες αποφάσεις για τα δημοτικά σχολεία θα ισχύσουν επίσης για παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, καθώς επίσης και τις ιδιωτικές και δημόσιες κατασκηνώσεις.

«Βλέπω ότι τα μέλη της Επιτροπής έχουν θετική άποψη για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, αλλά την τελική απόφαση γι’ αυτό θα την πάρει ο πρωθυπουργός.

Θα ανακοινωθεί αύριο. Αλλά εφόσον ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία, θα ανοίξουν και οι παιδικοί σταθμοί για το υπόλοιπο διάστημα», επισήμανε και ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.