ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ: Χιλιάδες συμπολίτες μας αναμένουν το επίδομα ενοικίου και προσπαθούν να μάθουν την πιθανότερη ημερομηνία που θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για επίδομα στέγασης 2019. Εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά ρωτούν πότε ανοίγει η πλατφόρμα για επίδομα ενοικίου στέγασης 2019 και μέχρι στιγμής δεν έχει καθοριστεί επίσημη ημερομηνία ενώ σύμφωνα με διαρροές αναμένεται να ανοίξει μέσα Φεβρουαρίου.

Χιλιάδες mail λαμβάνει καθημερινά το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE αναφορικά με το πότε ανοίγει η πλατφόρμα για επίδομα ενοικίου.

Τέλη Φεβρουαρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για επίδομα ενοικίου – στέγασης 2019 ενώ τις επόμενες ημέρες πρόκειται να ξεκαθαριστούν όλες οι λεπτομέρειες για το επίδομα ενοικίου που θα δώσει μία μεγάλη ανάσα σε 300.000 νοικοκυριά και να ξεκινήσουν οι αιτήσεις ενώ η καταβολή του επιδόματος ενοικίου θα έχει αναδρομική ισχύ από 1.1.2019, ενώ το πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό 400 εκατ. ευρώ και αφορά περίπου 300.000 νοικοκυριά.

Να θυμίσουμε πως οι αιτήσεις για επίδομα ενοικίου θα γίνονται σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που είναι ήδη έτοιμη και είναι παρόμοια με αυτή του ΚΕΑ και του Κοινωνικού Μερίσματος.

Μέσω της ίδιας πλατφόρμας θα διεξάγονται και οι απαραίτητες διασταυρώσεις για τα μισθωτήρια συμβόλαια με χρήση στοιχείων του Taxisnet.

Στους δικαιούχους για επίδομα ενοικίου συγκαταλέγονται σίγουρα οικογένειες για το 2019 που βρίσκονται στο ενοίκιο ή επιβαρύνονται με στεγαστικό δάνειο πρώτης κατοικίας και εξετάζεται να ενταχθούν και μέρος αυτών που έχουν καταναλωτικό δάνειο με υποθήκη πρώτης κατοικίας.

Να σημειωθεί πως για το επίδομα στέγασης 2019 θα ισχύουν επίσης περιουσιακά κριτήρια (ακίνητη περιουσία και καταθέσεις), πολυτελούς διαβίωσης, ασφαλιστικής κάλυψης και οικογενειακής κατάστασης.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.