ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΕΝΣΤΟΛΩΝ: Έτοιμα προς καταβολή είναι τα αναδρομικά ενστόλων. Ήδη εχθές το ΓΕΝ εξέδωσε ανακοίνωση βάσει της οποίας τα αναδρομικά ενστόλων αναμένεται να καταβληθούν μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου ενώ και ο Υπουργός Άμυνας ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter ένα έγγραφο με σημειώσεις για την καταβολή των αναδρομικών στις Ένοπλες Δυνάμεις, στο οποίο ήταν σημειωμένη με κόκκινο στυλό η ημερομηνία 13 Δεκεμβρίου και γινόταν αντιπαραβολή μεταξύ της σημερινής και προηγούμενης κυβέρνησης για την καταβολή των αναδρομικών.

Για τα αναδρομικά ενστόλων θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις για τα αναδρομικά και από τα άλλα δύο Γενικά Επιτελεία, του Στρατού και της Αεροπορίας.

Την ίδια ώρα, κλειδωμένη είναι η ημερομηνία καταβολής των αναδρομικών για το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, τα αναδρομικά ενστόλων στα ειδικά μισθολόγια θα φορολογηθούν αυτοτελώς με συντελεστή 20% και με αυτόν τον τρόπο θα εξαντληθεί οποιαδήποτε φορολογική υποχρέωση.

Στην ίδια τροπολογία προβλέπεται ότι οι δικαιούχοι θα δηλώσουν τα ποσά στις φορολογικές δηλώσεις του 2019 (που αφορά τα εισοδήματα του 2018) και θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για κάλυψη τεκμηρίων και πόθεν έσχες.

Τα ποσά για τα αναδρομικά ενστόλων που θα πιστωθούν κυμαίνονται από 640 μέχρι 8.450 ευρώ, ενώ επισημαίνεται ότι ο υπολογισμός των εν λόγω ποσών διαμορφώνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση, τις μισθολογικές μεταβολές, τον πραγματικό βαθμό, καθώς και τις ώρες εργασία που δικαιολογούν τη χορήγηση του επιδόματος αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας (νυχτερινό) κατά το χρονικό διάστημα από την 1η Αυγούστου 2012 έως τις 21 Δεκεμβρίου 2016.

Αναδρομικά ενστόλων – Υπολογισμός

Για παράδειγμα, Αστυνομικός Διευθυντής με 36 έτη υπηρεσίας έχει να λαμβάνει το ποσό των 8.450 ευρώ, ενώ με ίδιο βαθμό και 31 έτη υπηρεσίας το ποσό πέφτει στα 7.650 ευρώ.

Το ποσό που δικαιούται Αστυ­νόμος Α’ με 28 έτη υπηρεσίας είναι στα 5.700 ευρώ, ενώ με 10 έτη υπηρεσίας λιγότερα το ποσό πέφτει στα 3.000.

Δείτε τον πίνακα:

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.