ΠΟΣΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΕΝΣΤΟΛΩΝ: Ανακοίνωσε εξέδωσε σήμερα το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) στην οποία αναφέρεται πως μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου αναμένεται να έχουν πιστωθεί τα αναδρομικά ενστόλων. Το ΓΕΝ είναι το πρώτο Γενικό Επιτελείο που δημοσιοποίησε επισήμως στην ιστοσελίδα του τη σχετική πληροφορία. Λίγα λεπτά αργότερα η ιστοσελίδα τέθηκε εκτός λειτουργίας λόγω του μεγάλου όγκου επισκεπτών.

Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter ένα έγγραφο με σημειώσεις για την καταβολή των αναδρομικών στις Ένοπλες Δυνάμεις, στο οποίο ήταν σημειωμένη με κόκκινο στυλό η ημερομηνία 13 Δεκεμβρίου και γινόταν αντιπαραβολή μεταξύ της σημερινής και προηγούμενης κυβέρνησης για την καταβολή των αναδρομικών.

Αναμένεται να ακολουθήσουν ανακοινώσεις για τα αναδρομικά ενστόλων και από τα άλλα δύο Γενικά Επιτελεία, του Στρατού και της Αεροπορίας. Την ίδια ώρα, κλειδωμένη είναι η ημερομηνία καταβολής των αναδρομικών για το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αναδρομικά ενστόλων – Η καταβολή των αναδρομικών θα γίνει σε μία δόση

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, τα αναδρομικά ενστόλων αλλά και στα ειδικά μισθολόγια θα φορολογηθούν αυτοτελώς με συντελεστή 20% και με αυτόν τον τρόπο θα εξαντληθεί οποιαδήποτε φορολογική υποχρέωση.

Στην ίδια τροπολογία προβλέπεται ότι οι δικαιούχοι θα δηλώσουν τα ποσά στις φορολογικές δηλώσεις του 2019 (που αφορά τα εισοδήματα του 2018) και θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για κάλυψη τεκμηρίων και πόθεν έσχες.

Αγία Άννα: Τι γιορτάζουμε αύριο 9 Δεκεμβρίου – Σύλληψη Αγίας Άννης

Τα ποσά των αναδρομικών που θα πιστωθούν κυμαίνονται από 640 μέχρι 8.450 ευρώ, ενώ επισημαίνεται ότι ο υπολογισμός των εν λόγω ποσών διαμορφώνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση, τις μισθολογικές μεταβολές, τον πραγματικό βαθμό, καθώς και τις ώρες εργασία που δικαιολογούν τη χορήγηση του επιδόματος αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας (νυχτερινό) κατά το χρονικό διάστημα από την 1η Αυγούστου 2012 έως τις 21 Δεκεμβρίου 2016.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.