Για το φθινόπωρο μετατίθενται οι βασικοί εορτασμοί των Ελλήνων της Αλβανίας για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση, λόγω της πανδημίας. Ποιοι εορτασμοί θα πραγματοποιηθούν τώρα, τι αναφέρουν εκπρόσωποι της ελληνικής ομογένειας στο Sputnik.

Χωρίς παρελάσεις, αλλά μόνο με λειτουργίες στις εκκλησίες, σχολικές εκδηλώσεις και δράσεις μέσω διαδικτύου αναμένεται να τιμήσουν την 25η Μαρτίου οι Έλληνες της Αλβανίας.
Η συμπλήρωση των 200 χρόνων από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης θα τιμηθεί στη γείτονα το φθινόπωρο, σύμφωνα με εκπροσώπους της ελληνικής μειονότητας.
«Η πανδημία μεταθέτει τις εκδηλώσεις για το φθινόπωρο. Κάποιες από τις σχολικές εκδηλώσεις θα έχουν φυσική παρουσία ενώ άλλες θα πραγματοποιηθούν μόνο με διαδικτυακή κάλυψη» επισημαίνει στο Sputnik ο Φρέντυ Μπελέρης, πρόεδρος του παραρτήματος της Ένωσης Ομογενών «Ομόνοια» Χειμάρρας, τονίζοντας ότι είναι η δεύτερη χρονιά κατά την οποία δεν πραγματοποιείται παρέλαση Ελλήνων σε περιοχές όπου κατοικεί η ελληνική κοινότητα της Αλβανίας λόγω των περιορισμών της πανδημίας.
Όπως μας εξηγεί, στη Χειμάρρα ετοιμάζουν την έκδοση ενός επετειακού λευκώματος με τους Χειμαρριώτες ήρωες του 1821.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.