Αναφορικά με την λειτουργία των σχολικών μονάδων, αυτές θα παραμείνουν κλειστές αύριο και μεθαύριο, με στόχο την πρόληψη ατυχημάτων και την καλύτερη προάσπιση της ασφάλειας των παιδιών. Ακόμη και αν τα σχολικά μαθήματα για τις δύο αυτές ημέρες δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν δια ζώσης, θα πραγματοποιηθούν, ωστόσο, με τηλεκπαίδευση.

Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα καθώς τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστές αύριο και μεθαύριο – Κλειστοί οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί – Κανονικά λειτουργούν τα μέσα σταθερής τροχιάς – Μετά τις 6 το πρωί λεωφορεία και τρόλεϊ – Τηλεργασία στο Δημόσιο – Ανοίγει το λιανεμπόριο – Σε ποιους δρόμους απαγορεύεται η κυκλοφορία
Σταδιακή καθίσταται η μετάβαση στην καθημερινότητά τους για τους κατοίκους της Αττικής και της Κρήτης, που επλήγησαν κυρίως από τη χιονοκαταιγίδα «Ελπίς», καθώς μετά τα πρώτα εικοσιτετράωρα από την εκδήλωση του ακραίου καιρικού φαινομένου, οι συνθήκες παγετού που επικρατούν τις τελευταίες ώρες, αλλά και οι δυσκολίες στην επιχείρηση αποχιονισμού έχουν ως αποτέλεσμα τη λειτουργία της αγοράς, του δημόσιου τομέα, της εκπαίδευσης, αλλά και των μέσων μαζικής μεταφοράς, με ειδικούς όρους.

Τηλεκπαίδευση

Αναφορικά με την λειτουργία των σχολικών μονάδων, αυτές θα παραμείνουν κλειστές αύριο και μεθαύριο, με στόχο την πρόληψη ατυχημάτων και την καλύτερη προάσπιση της ασφάλειας των παιδιών. Ακόμη και αν τα σχολικά μαθήματα για τις δύο αυτές ημέρες δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν δια ζώσης, θα πραγματοποιηθούν, ωστόσο, με τηλεκπαίδευση.

Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν αύριο και μεθαύριο θα παραμείνουν:

· οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί,

· τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών,

· τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και

· τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης ατόμων με αναπηρία και

· τα κέντρα διημέρευσης – ημερήσιας Φροντίδας.

Ιδιωτικός Τομέας

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, για αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα όπου είναι δυνατόν, ενώ στο Δημόσιο θα υπάρξει τηλεργασία ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών και τυχόν προβλήματα πρόσβασης.

Τηλεργασία στο Δημόσιο

Ειδικότερα, σε εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών αναφέρεται πως «συνίσταται εντόνως η χρήση της δυνατότητας τηλεργασίας προκειμένου να αποφευχθούν κατά το δυνατόν οι μετακινήσεις».

Ανοιχτή η προσέλευση

Ακόμη προβλέπεται η δυνατότητα για τους υπαλλήλους που δεν μπορούν να ασκήσουν τα καθήκοντά τους εξ’ αποστάσεως, να προσέλθουν στην εργασία τους αργότερα από την καθορισμένη ώρα προσέλευσης, χωρίς οποιαδήποτε δυσμενή συνέπεια. Στο έσχατο ενδεχόμενο, δηλαδή «σε περίπτωση που η παροχή εξ αποστάσεως εργασίας δεν είναι δυνατή λόγω των φύσης των ασκούμενων καθηκόντων καθώς επίσης και η προσέλευση των υπαλλήλων στην έδρα της Υπηρεσίας τους είναι αντικειμενικά αδύνατη λόγω των συνεπειών από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, η απουσία των εν λόγω υπαλλήλων θα είναι δικαιολογημένη για λόγους ανωτέρας βίας» τονίζει το Υπουργείο Εσωτερικών, καλώντας τους προϊσταμένους των υπηρεσιών να καταρτίσουν πλάνο εργασιών για την αυριανή ημέρα.

Εξαιρέσεις στην τηλεργασία

Από το καθεστώς τηλεργασίας στο Δημόσιο, αλλά από τις πρόσθετες διευκολύνσεις προς τους δημοσίους υπαλλήλους για την εργασία τους ειδικά κατά την αυριανή ημέρα εξαιρούνται οι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες αιχμής, οι αρμοδιότητες των οποίων σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την αντιμετώπιση και διαχείριση των συνεπειών από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, όπως για παράδειγμα δημοτικοί υπάλληλοι σε συναφές αντικείμενο εργασίας.

Δικαστήρια

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο και μεθαύριο τα δικαστήρια.

Λιανεμπόριο

Μετά από δύο εικοσιτετράωρα αργίας, δυνατή είναι αύριο η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, αλλά με συγκεκριμένο ωράριο, δηλαδή από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 6 το απόγευμα.

«Φρένο» στα κούριερ

Ειδικά για αύριο, δεν επιτρέπονται οι υπηρεσίες διανομής (delivery) και οι ταχυδρομικές υπηρεσίες (courier), εξαιτίας του ισχυρού παγετού.

Άρση εμβολιασμών

Αναστολή στο εμβολιαστικό πρόγραμμα προβλέπεται για αύριο αναφορικά με τους εμβολιασμούς παιδιών μόνο στο mega εμβολιαστικό κέντρο Προμηθέας και στο Παίδων Πεντέλης. Οι υπόλοιποι εμβολιασμοί παιδιών, καθώς και οι εμβολιασμοί ενηλίκων θα γίνουν κανονικά. Για όσους δεν προσέλθουν σε προγραμματισμένο ραντεβού, θα σταλεί σε κάθε περίπτωση sms για νέο ραντεβού.

Λεωφορεία και τρόλεϊ

Διαρκής αναμένεται η εκτίμηση της λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών και την αυριανή ημέρα. Όπως και σήμερα, έτσι και αύριο, «λόγω του αυξημένου κινδύνου εμφάνισης παγετού στο οδικό δίκτυο και αύριο κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν να πραγματοποιούνται μετά τις 06.00» το πρωί, όπως γνωστοποίησε ο ΟΑΣΑ, προσθέτοντας πως «οι προσπάθειες του ομίλου για τη διεξαγωγή δρομολογίων, όπου αυτό είναι εφικτό, είναι συνεχείς, με προτεραιότητα την ασφάλεια επιβατών και εργαζομένων».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.