Η Εκκλησία προτείνει στην κυβέρνηση για τις ημέρες του Πάσχα, όλοι οι ναοί και οι μονές να είναι ανοικτοί για τους πιστούς κατά τη διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών (όχι μόνο οι κεντρικοί κάθε δήμου, όπως ισχύει σήμερα).

Εισηγείται να επιτραπεί η παρουσία έως και 50 ατόμων (από 20 που ισχύει) τηρουμένης της συγκεκριμένης αναλογίας ανά τετραγωνικά μέτρα και των ενδεδειγμένων αποστάσεων.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα προκύψουν ως το βράδυ της Πέμπτης, θα είναι καταλυτικά για τις επόμενες κινήσεις στην σταδιακή άρση των περιορισμών. Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων και όπως πολλές φορές έχει τονιστεί, θα προχωράμε στο επόμενο βήμα, αφού αξιολογηθούν οι επιπτώσεις του προηγούμενου. Οι ειδικοί θα κρίνουν τα επιδημιολογικά δεδομένα όπως θα κρίνουν και τις τυχόν επιπτώσεις από το άνοιγμα του λιανεμπορίου και ακολούθως θα κάνουν τις εισηγήσεις τους.

Τα τωρινά επιδημιολογικά δεδομένα πάντως είναι στην κόψη του ξυραφιού. Ενδεικτικό είναι ότι χθες οι διασωληνωμένοι ανήλθαν σε 759 ενώ σε μόλις 24 ώρες 73 άνθρωποι έχασαν την μάχη με τον φονικό ιό. Την ίδια ώρα η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι απελπιστική.

Υπό αυτό το πρίσμα το σενάριο για άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων που θα επιτρέψει την πασχαλινή απόδραση, ενδεχομένως να μετατεθεί για μετά τις γιορτές.

Μετά τις γιορτές το άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων;
Κάτι που έκανε γνωστό ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος.

Είναι νωρίς ακόμα να μιλήσουμε για το Πάσχα στο χωριό, ξεκαθάρισε ο κ. Σκέρτσος, ωστόσο απαντώντας στην ερώτηση αν θα επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις από αρχές Μαΐου, είπε «Ναι. Στόχος είναι να ανοίξουν μετά τις γιορτές».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.